Her finner du fiskeplasser for bevegelseshemmede over hele landet
Publisert 05.06.2019 09:40
Oppdatert 06.06.2019 09:57
Her finner du fiskeplasser for bevegelseshemmede over hele landet
NJFF har kartlagt HC-tilrettelagte fiskeplasser og i tillegg utsettingsplasser for småbåter. Disse finner du i NJFF-appen og i en nettbasert kartløsning.

​​​​Med støtte fra Miljødirektoratet har Norges Jeger- og Fiskerforbund kartlagt handicaptilpassede fiskeplasser og båtramper i alle fylker. Målet var å få registrert og tilgjengeliggjort denne informasjonen så godt som mulig. Sportsfiskekonsulent Steinar Paulsen forteller at NJFF hvert eneste år har fått mange forespørsler om hvor man kan finne en oversikt over tilrettelagte fiskeplasser.

God vilje, men lite oversikt

Slike fiskeplasser har vært anlagt mange steder, men ingen hadde fullstendig oversikt. Det er dessverre også slik at mange av disse ikke blir vedlikeholdt, noe som igjen fører til lite bruk. -Det største problemet er imidlertid at folk ikke vet om dette tilbudet, og det er det vi prøver å gjøre noe med nå, sier Paulsen. NJFF-appen viser deg din nærmeste tilrettelagte fiskeplass i en kartløsning, og du finner oversikt over det som nå er registrert i alle fylker.

Her kan du laste ned NJFF-appen i App Store for iPhone og på Google Play for Android-telefoner.​ Kartløsningen finner du nederst i denne saken. 

Enklere planlegging

Mange kjenner Jonathan Colman som både forsker og ivrig sportsfisker. For noen år siden havnet han i rullestol og livet ble brått annerledes. Han var vant til å kunne dra ut å fiske når- og hvor som helst, eller bare hoppe i båten å dra ut i Oslofjorden. Nå trengs det mer planlegging. Han setter derfor stor pris på NJFF-appen som gjør dette enklere, og gir god oversikt hvis han er på et ukjent sted. 


Bilde 1.JPG

Sammen med Jonathan dro vi av gårde for å teste app og kartløsning. Vi åpnet appen og fikk raskt treff på nærmeste tilrettelagte anlegg. Det viste seg å være bare 12 minutter fra der Jonathan bor – uten at han faktisk har visst om det!​

Bilde 2.JPG

-Det er fint med tilgjengelighet, men det må holdes ved like! Ellers er det ingen vits, sier Jonathan. Her var det så vidt han kom seg fram.​

Fjerner barrierer

-Jeg er rullestolbruker etter en ryggmargsskade for noen år siden, forteller Leif Arild Fjellheim. Han er studieleder i Karmøy JFNF og har vært med på prosjektet for HC-tilrettelagte fiskeplasser og utsetningsramper for båt. -Med denne tjenesten vil vi forhåpentligvis fjerne noen barrierer slik at flere funksjonshemmede skal få komme seg ut i naturen. Jeg ønsker alle lykke til med bruk av karttjenesten og vil samtidig benytte anledningen til å takke NJFF som har satt i gang dette arbeidet helt på eget initiativ, sier Fjeldheim.​

Bilde 3.jpeg

Leif Arild Fjellheim (t.v.) er selv rullestolbruker og har jobbet med kartleggingen i Rogaland. Sammen med Per Kristian Håland (fiskeutvalget i Karmøy JFNF) testes ørretfiske på en tilrettelagt fiskeplass i Litlafotvannet på Karmøy.​

Mange tilgjengelige båtramper

Interessen for båtramper er også stor, og da kartleggingsarbeidet startet fant vi ut at vi samtidig kunne kartlegge tilgjengelige båtramper. Det som er registrert er først og fremst allment tilgjengelig utsettingsplasser som enten er gratis eller som har en betalingsløsning​.

Båtutsett 1.jpg

 Familien Hoem og Rasch-Olsen er veldig fornød med båtrampen i Sætre båthavn, men nå kan de lett finne andre steder å sett ut båten også.

Båtutsett 2.jpg

Båtutsett 3.jpg

Mye som ikke er registrert

-Vi er selvsagt klar over at vi ikke har fått med alle tilgjengelige fiskeplasser eller båtramper, så vi vil mer enn gjerne ta imot ny informasjon eller korrigeringer av den informasjonen vi allerede har, sier Paulsen. Oppdateringer gjør vi fortløpende så snart vi får inn nye tips.

Ta kontakt med NJFF, helst på mail eller på telefon: 66 79 22 00.​​

- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.