Fellesferie og fiskesommer 2015
Publisert 08.02.2016 18:58
Oppdatert 07.03.2016 16:13
Hva utgjør 100 arrangementer over hele landet, 1000 instruktører fra lokalforeningene og over 5000 barn på fisketur? Det er Fiskesommer 2015! Nå braker det løs over hele landet, og du finner veien med NJFFs Fiskesommer-kart.

​​​ ​

​​​Ferietid er fisketid! Nok en gang drar NJFF i gang Fiskesommer i samarbeid med Nordic Outdoor. I sportsfiskekampanjen kan barnefamilier delta, uansett hvor de måtte befinne seg i landet. 

I kartet under kan du se Fiskesommer-arrangementene rundt om i hele landet de nærmeste ukene. Klikk på Fiskesommer-ikonet for å se nærmere detaljer, eller zoom og dra i kartet for å navigere rundt:

(artikkelen fortsetter under kartet) 


​Erfarne sportsfiskere lærer barna å fiske​

Fra 1. juni og frem til 31. august vil det være fullt fokus på fiske i NJFFs lokalforeninger. Hele 100 fiskesommerarrangementer er spikret i regi av våre lokalforeninger. Dette er lagt opp som gratis fiskedager for barn og foreldre. 

Erfarne sportsfiskere i lokalforeningene stiller opp og lærer barna å fiske. Det betyr at alle som har lyst kan møte opp uten å ha meldt seg på i forkant. 
 

Ingen konkurranse, premier til alle​​​

Alle barn får også flotte premier. De fleste fiskesommeraktivitene er lagt på steder hvor det er stor sannsynlighet for å få fisk. Derfor får veldig mange barn sin første fisk på våre arrangementer!

Vi oppfordrer alle til å ta med barn og barnebarn og få noen trivelige timer nede ved vannkanten! NJFF sentralt vil i løpet av kort tid publisere samtlige Fiskesommer-arrangementene i vår aktivitetskalender under fanen Fiske, slik at da finner du nærmeste arrangement der​.


 

​Et fo​​lk av fiskere​

​En​ nasjonal ressurs

​Helsebo​​t og glede

Norges natur, med lang kystlinje og et utall av vann og elver, er opphavet til en overflod av fiske-mulig​heter. Fritidsfiske har vi lange og sterke tradisjoner for, både økonomisk og rekreasjonsmessig. Med fritidsfiske mener vi fiske til eget husbehov. Det er ikke for sterkt tatt i å si at fritidsfiske er en del av den norske kulturarven. 

Ingen andre land kan vise til tilsvarende stor deltakelse innen fritidsfiske som Norge. Av den voksne befolkningen fisker i overkant av 50 % en eller flere ganger pr år. Blant barn i aldersgruppen 11-16 år ser vi at hele 84-88 % fisker en eller flere ganger pr år. Dersom vi definerer ivrige sportsfiskere til å være de som fisker 10 eller flere ganger pr år, så regner vi med at ca 500.000 nordmenn kan settes i denne kategorien. Vi kan med rette si at vi ikke bare er født med ski på beina, men også med fiskestang i handa.

Fisk som tas opp gjennom fritidsfiske, utgjør en betydelig del av det norske husholdet. Tall fra undersøkelser (Østlandsforskning) antyder at det årlig tas opp 10.000 tonn ferskvannsfisk og 30.000 tonn saltvannsfisk. Regner vi om dette til middagsporsjoner à 500 gram får vi rundt 80 millioner fiskemiddager! Det er 20 middager per nordmann i året.

Ørret er suverent den mest populære fiskearten i ferskvann, men også hvitfisk som abbor, sik og gjedde er populære fiskearter i østlige deler av landet. Røyefiske står sterkt nordpå. Langs kysten finner vi naturlig nok mest interesse for saltvannsarter, og det er torsken som troner høyest på listen. I tillegg er sild, makrell, sei, og sjøørret populære fiskearter i sjøen. I elvene er det laks- og sjøørretfisket som dominerer langs kysten. De mest ivrige fiskerne fisker mest variert i forhold til arter.

Fritidsfiske har også en helse-fremmende side. Uteaktivitet er sunt, fiske skaper glede, og glade mennesker har det godt. Som forebyggende helsearbeid er deltakelse i fritidsfiske undervurdert. Stimulering til fritidsfiske kan vise seg å være en rimelig investering i framtidas folkehelse. I tillegg vet vi at det  er sunt å spise fisk.

Fritidsfiske har i seg en del åpenbare kvaliteter, ikke minst med tanke på de yngste:

• Det er gratis for barna

• Det kan utøves over alt

• Det kan tilpasses alle nivåer av mestring

• Det er en aktivitet du kan utøve alene, uten å føle deg ensom

• Det inneholder elementer av læring, spenning, fornøyelse og nytte

• Aktiviteten er kjønnsnøytral

• Det er ingen store kostnader knyttet til utstyret​

- Annonse -
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.