NJFFs kvinnesatsing 2018 - historiske tall!
Silje Klæbo
Publisert 20.12.2018 13:41
Oppdatert 20.12.2018 14:42
NJFFs kvinnesatsing 2018 - historiske tall!
Foto: #jaktogfiskeglede @lenamaritaa
Norges Jeger- og Fiskerforbund jobber aktivt for at flere kvinner skal bli aktive jegere og sportsfiskere. 2018 står som et historisk år for rekruttering av kvinner til jakt.

​​​​Stadig flere kvinner har de senere årene tatt jegerprøven og blitt jegere. De fire siste årene har antallet kvinner som jakter økt med 22%. I jaktåret 17/18 var hver tredje jegerprøvekandidat en kvinne. Dette er historisk høyt!

Over 400 varierte aktiviteter

For at flere kvinner skal komme seg ut i skogen enten med hagle eller fiskestang arrangerer NJFFs lokalforeninger hvert år flere hundre aktiviteter for kvinner over hele landet. I 2018 var det rekordmange foreninger som deltok i NJFFs kvinnesatsing, og over 400 aktiviteter ble arrangert over det ganske land. Tilbudet er svært variert. Det arrangeres alt fra fluekastekurs, laksedøgn og hundetreninger til matkurs, skytekvelder, opplæringsjakter og kurs i våpenstell. Her kan man finne noe for enhver smak! Alt det som skjer av lokale aktiviteter er med på å naturliggjøre kvinners plass i det høstingsbaserte friluftslivet, og det er med på å synliggjøre kvinner som jegere og fiskere. 

Hver fjerde landsmøtedelegat kvinne

NJFF hadde i 2018 sitt landsmøte. Kvinneandelen på årets landsmøte var historisk høyt. Dette gjenspeiles i organisasjonen, hvor man ser stadig flere kvinner i ledende roller og verv. Arbeidet med NJFFs kvinnesatsing gir resultater, og det er viktig at lokalforeninger, fylkeslag og NJFF sentralt nå fortsetter det gode arbeidet inn i 2019.

 

- Annonse -
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.