Nå kan du lese årets andre utgave av pH-status
Publisert 14.05.2019 13:24
Oppdatert 15.05.2019 11:42
Nå kan du lese årets andre utgave av pH-status
Ordfører i Vennesla kommune, Nils Olav Larsen, er ivrig laksefisker og strålende fornøyd med at Otra nå skal kalkes! Foto: Kjetil Nygaard, Fædrelandsvennen.

​​​​​​​​​​​​​​​​Otra skal fullkalkes

I forrige utgave tok bladet opp at ​​Otra er det siste, store, gjenværende, ukalkede lakse​vassdraget på Sørlandet. Det var derfor en stor nyhet, og en positiv overraskelse, da det nylig ble kjent at det nå er vedtatt at hele Otra skal fullkalkes. Dette er trolig den viktigste nyheten på kalkingsfronten her til lands i dette millenniet. -Fullkalkingen av Otra vil være et svært viktig tiltak for å bidra til å gjenoppbygge bestanden av den unike relikte laksen bleke, og laksestammen i hovedelva nedstrøms Vigelandsfossen​, sier Alv Arne Lyse. 

Du kan også lese mer om spredningen av fremmede fiskearter som sørv og hvordan den påvirker livet i innsjøer den kommer inn i.​​

Les mer om dette og annet i blad 2/2019

Pdf av utgave 2​

​​​​​

 

​​
pH-status

Klikk her for å gå til samlesiden for pH-status, der du kan laste ned både siste utgivelse og tidligere utgaver. 

pH-status gis ut av NJFF med fire nummer i året. Tema er kalking, forsuring og vassdragsforvaltning, som belyses gjennom fagartikler og reportasjer. pH-status gis ut som gratisabonnement til offentlig forvaltning, forskning, organisasjoner og politikere.

For å ​gjøre produksjonen av bladet rimeligere og mer miljøvennlig ønsker vi å gå over til digital produksjon. ​​

Meld deg på her for å motta pH-status digitalt! ​​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.