Nei til trusler og hatefulle ytringer
Publisert 18.03.2019 11:24
Oppdatert 18.03.2019 11:28
Nok en gang koker det i kommentarfeltene i sosiale medier, og nok en gang er det rovvilt som er bakteppet. Nå ber NJFF om at alle parter roer seg ned.
Nei til trusler og hatefulle ytringer

​​​​Norges Jeger- og Fiskerforbund kan ikke svare for alle enkeltpersoners uttalelser, men vi har en målsetning om at jegerstanden skal argumentere og kommunisere med omverdenen på en anstendig måte. Vi forventer det samme tilbake fra våre motdebattanter. 

NJFF har nulltoleranse

La oss slå fast med en gang: all hets, personangrep og trusler er totalt uakseptabelt. Vi tar avstand fra all hets og trusler, og oppfordrer andre til å gjøre det samme – både personer og andre organisasjoner. 

Norges Jeger- og Fiskerforbund har alltid tatt ansvar for det som sies av organisasjonen og i våre kanaler. Det kommer vi til å fortsette med. Vi oppfordrer til å si ifra når du ser overtramp. Hold deg til saken eller hold deg i ro. ​

La oss ta en kaffe sammen

Ja, vi mennesker er uenige. Om mangt og mye. Det er bra. La oss diskutere, men la oss gjøre det som folk. Vi må respektere uenighet og klare å lytte til hverandre. Jeg vil at vi skal kunne møte alle med åpne armer, sette oss ned og prate sammen – gjerne over en kaffe. Vi har tradisjoner for at samtalen rundt kaffekoppen foregår i stillferdige former. Det kan være greit i en opphetet debatt. ​

Vi skal heve oss opp, ikke senke oss ned

Det er, og skal være høyt under taket i vårt moderne samfunn. Vi må klare å inkludere de som ikke mener, ser ut eller gjør som oss. Det handler om respekt for hverandre.

I det øyeblikket du angriper personer så har du tapt diskusjonen. Da sier du at du er tom for saklige argumenter når du tyr til slikt lavmål. På nettet florerer det en god del slikt grums.
Vi skal ikke synke ned i debattene, men heve oss opp til et godt diskusjonsnivå.​

Knut Arne Gjems, leder i NJFF


- Annonse -
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.