Norgescupen i isfiske: Runde 2, Skumsjøen - Oppland
Marius Hassve
Publisert 05.01.2021 12:44
Oppdatert 05.01.2021 12:45
Norgescupen i isfiske: Runde 2, Skumsjøen - Oppland
Iskrigere i aksjon på Skumsjøen. Det majestetiske område vest for Mjøsa var ut av en annen verden vakkert denne januardagen, med nysnø, sol, og knallblå himmel. Foto. Steinar Schjager.
Gjøvik og Toten SFK var vertskap for sesongens andre norgescupstevne (NC). Det var i dagene før jul en viss spenning knyttet til om isen ville bli bra nok, men i romjula ble heldigvis nettene lange og kulda satte inn. Spenningen gikk da over til hvem som ville feste grepet om årets norgescup.

​​Skumsjøen er kjent for de fleste konkurransefiskere. Her er det som regel mye bitevillig hissig småabbor, om man finner`n vel og merke. Rett metode, teknikk og agn er også viktig, og det er vel i denne sammenheng ingen hemmelighet at både mormyska og lokkemeitefiske ofte leverer bra. I tillegg til fiskemetodikk er værforhold av stor betydning. Derfor var spørsmålet mange stilte seg før årets første isfiskestevne hva de voldsomme snømengdene ville ha å si på fisket denne søndagen.

Vanskelige fiskeforhold

Det skulle tidlig vise seg at de tunge gå-forholdene over isen gjenspeilet fiskeforholdene under. Fisken var rett og slett i det vriene hjørnet. Det er nettopp dette som gjør konkurransefiske så ulidelig spennende. Man kan være rigget for å øse opp huggvillig abbor med pimpel, og ende opp med å lirke opp en og annen abborpinne med sene så tynt som hårstrå og kroker så små at man knapt ser dem. De godt over 100 iskrigerne måtte virkelig grave dypt i lomma for poengene denne flotte vinterdagen, og den som gravde aller dypest satt igjen med 1030 gram. Til sammenligning fikk vinneren her i 2017 nesten fire ganger så mye. Det varierer altså, og det skal det også gjøre; for de beste er jo de som håndterer alle fiskeforhold, gode som dårlige.

NJFF takker arrangørforening for et flott gjennomført NC-stevne. Her var alt planlagt til minste detalj, med smittevernstiltak i høysete. Informasjonsflyten i forkant er virkelig til etterfølgelse! Takk også til alle deltakere, og gratulerer alle klasse, - og premievinnere.

Resultatliste for runde 2 Skumsjøen.

Lurer du på hvordan det ligger an sammenlagt i norgescupen kan du se dette her: Resultatliste for runde 1+2

Breivannet 17. januar​​ neste

Til tross for at søndagen for øvrig innebar kraftige innstramminger hva nasjonale COVID-19 restriksjoner gjelder, er Norgescup-toget klarert for neste stopp - på Breivannet 17. januar. Her står SFK Pimpel Sør klare på isfiskeperrongen og ønsker velkommen til NC3, 2020/21. Norgescupstevne er i tillegg en del av SFK Pimpel Sør-cup, som starter opp allerede dagen før, den 16. januar på Merkedammen. Se terminliste for mer informasjon. Vel møtt folkens, og godt nytt fiskeår! 


- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.