Ny jakttid for ulv
Publisert 21.03.2019 15:10
Oppdatert 21.03.2019 16:26
Ny jakttid for ulv
Da den nye fellingsperioden går inn i et nytt jaktår, betyr det at lisensjegere som skal felle ulv fra 1. april må betale jegeravgiften og registrere seg som lisensjeger for det nye jaktåret.

​​​​​​​Lisensfellingsperioden endres fra 1. oktober til og med 31. mars til å være fra 1. desember til og med 31. mai.​ Nytt jaktår begynner 1. april, så dermed er det et par ting lisensjegere må huske på: 

Skyteprøve

Denne er gjeldene for jaktåret, dvs ut mars. Ettersom de færreste skytterlag arrangerer skyteprøve i april, er skyteprøve avlagt for jaktåret 2018/2019 tilstrekkelig i forhold til lisensfelling ulv. Dette er nedfelt i utøvelsesforskriften der det står at: "§ 18: For storvilt som har jakttid eller fellingsperiode som går fra ett jaktår og over i neste, gjelder skyteprøve som er avlagt i det jaktåret jakten eller fellingen av vedkommende viltart startet."

Jegeravgift

Denne er kun gyldig for jaktåret, dvs ut mars. Lisensjegere som skal felle ulv fra 1. april, må betale jegeravgift for nytt jaktår før de drar ut på lisensfelling.

Registrering som lisensjeger

Lisensen er kun gyldig for et jaktår, dvs ut mars. Lisensjegere som skal felle ulv fra 1. april må registrere seg som lisensjegere for nytt jaktår (2019/2020) før de drar ut på jakt. Registrering som lisensjeger for jaktåret 2018/2019 er aktivt til og med utgangen av mars. Det betyr at det ikke er mulig å registrere seg som lisensjeger for jaktåret 2019/2020 før 1. april 2019.​

Hvorfor fellingsperioden flyttes

– Vi utvider fellingsperioden om våren for å få en lengre periode med lisensfelling på sporsnø. Dette gjør vi for å redusere muligheten for ulv utenfor ulvesonen når sau slippes på beite, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) i en pressemelding mandag.​

Relatert innhold
- Annonse -
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.