Ny og tøffere naturpolitikk – i verden og her hjemme
Publisert 12.02.2020 14:08
Oppdatert 12.02.2020 14:15
Ny og tøffere naturpolitikk – i verden og her hjemme
For å stanse tap av natur, en av vår tids største trusler, kreves det tøffe tiltak i tida framover. Er du klar til å bidra?

​​​​​​ I 2020 skal verden forhandle fram en ny global naturavtale. Vi trenger en avtale som blir like viktig for naturen som Parisavtalen er for klimaet. I den anledning arrangeres det et svært viktig seminar for norsk natur, i Oslo den 13. mars. Det er en rekke natur- og friluftsorganisasjoner som står  bak seminaret, deri​blant NJFF. 

Nedbygging og tap av arealer

Det er særlig arealforbruket og de mange arealendringene som ødelegger livsgrunnlaget for naturmangfoldet. Dette  er i høyeste grad også gjeldende for Norge.

FNs naturpanel har slått fast at én million arter verden rundt står i fare for å bli utryddet. Vi har allerede mistet 82 % av verdens ville pattedyr målt i vekt. Og betydelige andeler av våre korallrev, insekter, amfibier og marine pattedyr kloden rundt står i fare. 
Alt på grunn av menneskelig påvirkning, som arealbruk, avskoging, overhøsting, innførsel av fremmede arter, forurensing og klimaendringer.

Høsten 2020 skal en ny global naturavtale forhandles fram på toppmøtet i Kunming, Kina. Vi som natur- og friluftsorganisasjoner forventer at dette blir en særdeles forpliktende og ambisiøs avtale, på linje med Parisavtalen for klimaarbeid, og at denne følges opp med ny ambisiøs naturpolitikk også i Norge.
 

Åpent seminar

På dette seminaret får du en tilstandsrapport både fra storpolitikken og fra norske fjorder, elver og fjell. Vi gjør opp status for hvordan det har gått med de globale naturmålene i den avtaleperioden som nå går mot slutten, - både internasjonalt og her hjemme,  og diskuterer nye grep for å skjerpe naturpolitikken i tiden framover.​

Vi trenger mer natur, ikke litt og litt mindre for hvert år som går. I 2020 må viktige løsninger  komme på plass.
 
Velkommen til seminaret. Påmeldingsfristen er 10. mars.

Meld deg på seminaret her.​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.