Om JegerStine
Publisert 05.09.2017 12:02
Oppdatert 08.09.2017 08:30
Om JegerStine

​​​Navn: Stine Hagtvedt 

Alder: 33 år

Bosted: Østerås​​

Med prosjektet «Jakten på Norge», skal Stine​ sammen med NJFF jakte seg gjennom Norge og prøve de ulike jaktformene som er typisk for distriktene. Du kan følge henne gjennom en bloggserie på tolv artikler under Jakten på Norge.​​ 

​​​​I løpet av de fem siste årene har det vært en positiv vekst i andelen kvinnelige jegere i Norge. Ifølge Statistisk sentralbyrå er i dag hver sjuende jeger kvinne. Det er imidlertid en kjensgjerning at bare halvparten av jegerpr​​​øvekandidatene kommer seg ut på jakt. Det ønsker Stine Hagtvedt å gjøre noe med.

– Stine er nok representativ for veldig mange. Nå blir hun en slags talsperson for våre unge og ferske urbane medlemmer, sier informasjonssjef i NJFF, Espen Farstad.​

«JegerStine»

- Jeg vil formidle jakt på en positiv og enkel måte. Ut fra perspektivet til en alenemor eller en fersk jeger på budsjett. Rett og slett vise normalen, forteller Stine som driver bloggen www.jegerstine.no.
Hun trekker fram Lars Monsen som inspirasjonskilde. Poenget er å spre turglede.
– Jeg liker det enkelt, ligge i teltet ei uke og glo. Hente dattera, dra ut og fyre hverdagsbål ved stranda eller i marka. Det må ikke alltid være så avansert, fancy og ekstremt, påpeker Stine. 
– For meg har jakta gitt ny dimensjon til friluftslivet. Dessuten gir det mye god mat.

Ivrig førstegangsjeger

Siden høsten 2016 har Stine sammen med andre representanter fra NJFF, deltatt på rådyrjakt med både God Morgen Norge og New York Times. Samme høst skjøt hun opp til storviltprøven, og kjøpte rådyrkort i Aurskog-Høland i bursdagsgave til seg selv. 

– Jeg hadde to rådyr på post, sov i telt og hørte ulven ule. Det var litt av en opplevelse, smiler hun.
Stine har deretter reist rundt på småvilt- og skogsfugljakt, satt ut minkfeller, og ikke minst - gått Finnmark på langs.
Stines aktivitetsplan følger jaktåret, og skal gjennomføres etappevis, med datteren Kristine (7) som passasjer. I tillegg til fokus på jakt, ønsker hun å vise fram det landet har å tilby i form av lokal mat, fiske og lavterskeltilbud for barn.

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Jakthundboka
NJFF livsforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.