Ørret og pasta på 1-2-3
Anine Gutubakken Byles
Publisert 20.11.2020 13:35
Oppdatert 20.11.2020 13:47
Ørret og pasta på 1-2-3
Foto: Anine Gutubakken Byles
Er du ute etter en deilig middag med ørret og pasta på fredagskvelden? Denne lager du i en fei. Best av alt – du trenger kun noen få ingredienser.

​​​Ørret smaker godt til det meste, og rød fisk er ofte barnas favoritt. Vi anbefaler å servere den sammen med en annen favoritt – nemlig pasta. Her kan du bruke alt fra spaghetti til pastaskruer. Vi har valgt linguini fordi det var det vi hadde i skuffen. Bland det med et glass pesto og vips så har du et herlig fredagsmåltid med ørret og pasta som faller i smak hos både små og store. 

Tips til tilbehør 

Om du ikke har pesto i skuffen, kan du fint bruke pastasaus eller fløte. Har du noe deilig krydder tilgjengelig, så er det bare å smake seg frem. Rødløk kan byttes ut med gul løk, eller sløyfes om man vil. Har du andre grønnsaker som cherrytomater, asparges eller vårløk, passer det også godt i denne retten.  ​

Oppskrift
Ø​​rret og pasta

Ingredienser
4 personer: 

4 skiver ø​rret 
400 gr pasta 
Salt/pepper 
190 gr pesto 
1 rødløk 

Slik gjør du: 

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader. Legg ørretskivene i en ildfastform og krydre med salt og pepper. Stekes i 10-12 minutter, til fisken er så vidt gjennomstekt. 
  2. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Sil av vannet. Ha i pestoen og rør det godt sammen. 
  3. Del rødløken i små biter og ha det over i pastaen sammen med den ovnsbakte ørreten. 

Til alle oppskrifter​

Del dine middager med #njffmat på Instagram. ​


- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.