Ostekake med bær på glass
Publisert 14.05.2020 14:44
Oppdatert 15.05.2020 11:46
Ostekake med bær på glass
Foto: Anine Gutubakken Byles
Dessert på nasjonaldagen er en selvfølge, og med denne enkle desserten i flaggets farger vil du garantert imponere gjestene.

​​​​​​Ostekake med bær på glass er både enkel og rask å lage. Den kan dessuten servers med en gang eller lages ferdig dagen før. 

Ostekake har vært laget helt siden den romerske antikken og er i dag en populær gjenganger på  både kakebordet og som dessert. Enten du har selvplukkede bær i fryseren eller kjøper dem, så vil denne desserten friske opp etter pølsene, grillmaten, spekematen eller rekemiddagen. Ostekake med bær er en smaksbombe i rødt, hvitt og blått. 

Oppskrift 

Ingredienser 
– 6 porsjoner 
Kommer an på størrelsen på glassene: 

12 Digestive kjeks 
3 ss smeltet smør 
3 dl kremfløte 
200 gr kremost naturell 
4 ss sitronsaft 
2 dl melis 
125 gr blåbær 
125 gr bringebær 

Slik gjør du: 

  1. Rens og skyll bærene. 

  2. Knus kjeksen i en foodprocessor eller ha kjeksen i en pose og rull over med kjevle. 

  3. Smelt smøret. Bland kjekssmulene og smøret godt sammen. 

  4. Pisk kremfløten til en krem og sett den kaldt mens du pisker ostekrem, sitronsaft og melis til en luftig ostekrem. 

  5. Vend kremen og ostekremen forsiktig sammen. 

  6. Finn frem fire glass og legg kjekssmuler, ostekrem og bær lagvis. 

  7. Dryss gjerne litt melis på topp. ​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.