Elgbiff med bacon på farsdagen!
Publisert 08.11.2018 15:52
Oppdatert 09.11.2018 09:14
Elgbiff med bacon på farsdagen!
Foto: www.matprat.no
Indrefileten er tradisjonelt skytterens trofé. Det er et edelt stykke kjøtt, som gjerne kan opphøyes ved å få en baconskive surret rundt seg. Det smaker fortreffelig.

​Elgbiff med bacon

Ingredienser til 4 porsjoner:

800 g indrefilet av elg , delt i biffer
8 skive bacon
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
2 ss margarin​

Appelsinsaus:

20 stk stjerneløk (delikatesseløk)
dl appelsinjuice
ss sitronsaft
ss brunt sukker
ss smør
ss hakket frisk kruspersille

stk gulrot , evt. babygulrøtter

Slik gjør du:

1. Rens småløk, og legg dem i en kjele med appelsinjuice, sitronsaft og sukker. Fosskok uten lokk i ca. 20 minutter til sausen har tyknet. Rør inn smør og hakket persille.

2. Krydre elgbiffene med salt og pepper, og surr to baconskiver tett rundt biffene. Fest eventuelt med en tannstikker.

3. Bruk god varme, brun biffene fint rundt på baconsiden først. Stek snittflaten til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.

4. Sett gulrøtter over til koking.

Server gjerne med en god potetmos som er smaksatt med litt smørdampet sopp eller urter.​

Foto: MatPrat

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.