Oversikt over gapahuker og åpne koier i Norge
Elisabeth Munthe-Kaas
Publisert 08.11.2018 15:16
Oppdatert 25.09.2019 13:54
Oversikt over gapahuker og åpne koier i Norge
Sørengamma på Senja. Foto: Anka Nordenborg
Det er alltid greit å vite hvor det finnes åpne koier når man er på tur. Det kan oppstå et behov for å komme seg innendørs, eller et plutselig regnvær gjør at det ikke frister å sette opp telt.

​​​​Her er en oversikt over gapahuker og åpne koier i Norge.​

Denne siden er laget av Anka Nordenborg. Hun ønsket å samle de forskjellige oversiktene over åpne koier på et sted. Her er blant annet Statskog sine, JFF,  Fefo, de forskjellige fjellstyrene, og noen åpne fra DNT. Videre har hun googlet seg frem til de resterende ved å søke på åpne koier/buer/gammerk. Flyfotokartet til finn.no har vært flittig brukt. Ikke alle hyttene var avtegnet på kart, så da har hun prøvd å finne dem via flyfoto ut ifra stedsangivelser i artikler. 

 Dette ble en fin hobby og spennende er det også, sier Anka Nordenborg.  Noen går etter geocacher - jeg samler på åpne koier. På den måten kan jeg dyrke friluftslivet både når jeg er ute og går, og hjemme fra pc'n. 

Nordenborg har også tatt med gapahuker hun har kommet over som er egnet for overnatting i denne oversikten. Det er fargekoder i kartet, men det er ikke skrevet inn hva fargene betyr. Klikker man litt rundt ser man likevel fort hva de de forskjellige fargekodene betyr, da hun har skrevet om det er for eksempel er en rastebu, nødbu eller en overnattingshytte. De mørkerøde er de mest standsmessige hyttene med senger og madrasser og vedovn/kokemuligheter.

​ Hemmelige koier har jeg ikke tatt med. De skal få lov til å forbli hemmelige, avslutter Nordenborg. ​

Vil dere bidra med bilder, eller oppdager noe som mangler så ta gjerne kontakt med Anka på e-post.


Hytte ved Veslevikka, Nannestad, foto: Anka Nordenborg

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.