Ovnsbakt lange
Anine Gutubakken Byles
Publisert 02.03.2021 12:49
Oppdatert 07.03.2021 12:48
Ovnsbakt lange
Foto: Anine Gutubakken Byles
Ovnsbakt lange med grønnsaker smaker helt nydelig. Lange har fått navnet på grunn av sin langstrakte kropp, og er en matfisk som er fast og hvit i kjøttet.


Smaken på lange kan minne om torsk, og den kan både grilles, stekes og kokes. Den passer godt til mange typer tilbehør – alt fra det tradisjonelle med kokte poteter og hvit saus til asiatisk wok. I denne retten gir sødmen fra tomatene og syrligheten fra sitronene en herlig saus sammen med langefileten, timian, salt og pepper. 

Oppskrift Ovnsbakt lange 

Ingredienser 
4 personer: 

400 gr perlepoteter 
400 gr cherrytomater 
stk rødløk 
1 ts salt 
1 ts pepper 
3 ss olivenolje 
1 neve frisk timian 
stk sitron 
100 gr asparges 
800 gr langefilet 

Slik gjør du: 

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader. 
  2. Ha perlepoteter og cherrytomer i en ildfast form. Del rødløken i skiver og ha over i formen. Krydre med salt og pepper og ha på olivenolje. Settes på midterste rille i stekeovnen. 
  3. Del sitronen i skiver og kutt av nederste del på aspargestoppene. 
  4. Etter 10 minutter has timian, sitronskivene, aspargestoppene og langefileten på topp av grønnsakene. La det steke i ca. 12-15 minutter, til langefileten er gjennomstekt. 
  5. Server ovnsbakt langefilet med grønnsakene og ha sausen over til slutt. Skvis gjerne litt sitron over før servering. ​

Til alle oppskrifter​

Del dine middager med #njffmat på Instagram. ​​​​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.