Pannestekt skrei på morsdagen
Publisert 04.02.2019 16:01
Oppdatert 04.02.2019 16:04
Pannestekt skrei på morsdagen
Foto: Matprat
Pannestekt skrei med kaperssaus er en mild og god rett, og smakskombinasjonen er magisk.

​​Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 800 g skreifilet med skinn
    1 l vann
    100 g salt
    2 ss smør

  • kaperssaus:
    1 stk sjalottløk
    1 båt hvitløk
    2 ts olivenolje
    31⁄2 dl hvitvin
    21⁄2 dl kremfløte
    50 g smør
    1 ts sitronsaft
    1 ss kapers
    1⁄2 ts salt
    1⁄4 ts pepper
    2 ss frisk dill

  • Garnityr:
    1 pk ferdig kokt rødbete
    1 ss smør
    1⁄2 ts salt
    1⁄4 ts kvernet pepper​

  • Slik gjør du:​​​

  1. Forvarm ovnen til 160° C
  2. Skjær fisken i fire stykker, bland sammen iskaldt vann og salt. Legg fisken i vannet og la det ligge der i 30 minutter.
  3. Kutt rødbetene i terninger, legg til side.
  4. Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i olivenolje til løken er blank.
  5. Tilsett hvitvin og kok til det halve.
  6. Hell i kremfløte og kok til det halve igjen.
  7. Sil sausen og varm den opp til kokepunktet og rør inn smør, litt om gangen.
  8. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  9. Ha kapers i sausen helt tilslutt. Pass på at ikke sausen blir for kald. Ha den gjerne på lav temperatur når du mikser inn smør og kapers.
  10. Stek fisken med skinnsiden ned i en varm panne med smør. Ta ut fisken når skinnsiden har fått en fin farge. Legg fisken på ett stekebrett med bakepapir med skinnsiden opp. Stek den i ovnen i 10 minutter. Ha rødbetene i en liten kasserolle med smør, tilsett grovhakket dill rett før servering.​

Serveres med kokte poteter eller en god potetmos.

Kilde: MatPrat

- Annonse -
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.