Pappardelle med villsvinragù
Anine Gutubakken Byles
Publisert 07.04.2021 13:53
Oppdatert 08.04.2021 14:29
Pappardelle med villsvinragù
Foto: Anine Gutubakken Byles
Pappardelle med villsvinragù er en italiensk klassiker som har sin opprinnelse fra Toscana. Toppet med hakket fersk persille og et dryss parmesan, er dette en perfekt rett enten du er på tur eller nyter et festmåltid.

​​​​Pappardelle al Ragù di Cinghiale er rettens navn på italiensk, og dette er en av Toscanas signaturretter. Cinghiale betyr villsvin ​og pappardelle er en type pasta som egner seg til en fyldig kjøttsaus som ragù. Du kan bruke både pappardelle og de smalere variantene fettuccine og tagliatelle til denne retten. Begge egner seg til fyldige sauser som ragù med kjøtt og vilt.  

Tagliatelle: 5 mm bred​
Fettuccine: 8 mm bred
Pappardelle: 15 mm​ bred​

Ta med pappardelle med villsvinragù på tur 

Når man først tar seg tid til å lage en ragù, så er det lurt å lage mye og fryse ned. Da er det lettvint å ta opp og nyte et deilig måltid enten det er hjemme eller om du skal ut på tur med primusen. Ta med både pasta og villsvinragù i en matboks og varm på primusen.  


villsvinragu.JPG

Oppskrift 
Pappardelle med villsvinragù 
Ingredienser 
4 personer: 

1 stk løk 
stk gulrot 
2 stilker stangselleri 
1 fedd hvitløk 
3 ss olivenolje
500 gr kjøttdeig av villsvin 
1 kvist rosmarin 
stk laurbærblader 
5 dl rødvin  
Salt/pepper
400 gr knuste tomater 
400 gr pappardelle/fettuccine 
2 never frisk persille 
Revet parmesan 

Slik gjør du: 

  1. Finhakk løk, gulrot, stangselleri og hvitløk. Varm opp en stekepanne på svak varme med olivenolje og fres grønnsakene i ti minutter. 
  2. Tilsett kjøttdeig av villsvin, hakket rosmarin og laurbærblader. Skru opp varmen til middels høy varme og la det steke videre i ytterligere ti minutter. Fjern laurbærbladene. 
  3. Tilsett rødvin og la det koke på middels lav varme til alkoholen har fordampet. Tilsett de knuste tomatene og la det putre på lav varme i 2-3 timer. Smak til med salt og pepper.
  4. Kok pappardellen etter anvisning på pakken. Sil av vannet og server pappardelle med villsvinragù toppet med finhakket persille og revet parmesan. ​


villsvinragu-primus.JPG

Til alle oppskrifter​

Del dine middager med #njffmat på Instagram. ​​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.