Pass på hunden din i sommervarmen
Publisert 01.07.2019 10:59
Oppdatert 02.06.2020 13:58
Pass på hunden din i sommervarmen
Det er sommer og båndtvang, men viktig å holde hunden i form til jakta. Husk å ta hensyn på varme dager og ikke la hunden din være alene i en varm bil.

​​​​​​​​Ikke forlat hunden i bilen

Parker i skyggen med åpne vinduer hvis du må etterlate hunden i bilen for en kort periode, men husk at solen flytter seg og at temperaturen kan bli høy også uten direkte sol. Mange tilfeller av overoppheting av hunder i bil skjer i overskyet vær.

Ha vann tilgjenglig

Hunder tåler lite varme, så tilby rikelig med vann og skygge. Ta hensyn til temperatur, form og ta pauser på lange turer. Asfalt kan bli veldig varm, så gress og stier er bedre alternativer. 

Trening før jakta

Fysisk trening før jakta er viktig dersom du ikke skal ha en slapp hund etter et par dager med jakt. Det er for sent å starte når jakta nærmer seg. NJFF har utarbeidet en oversikt over hvor det er tilrettelagte treningsområder for hund​. 

Les mer om dette og finn treningsområder 

Båndtvang for alle

Fra 1. april til 20. august er det generell båndtvang. Da skal du holde hunden i bånd på tur, enten du er i byen eller i skog og mark. Uansett hvor snill og lydig hunden er, så gjelder båndtvangen for alle. Båndtvangen er viktig for å ta vare på bufe, og for å verne sårbart vilt.

Jakthundboka

Alle hunder er individer som både må dresseres, trenes og fores på rett måte. Det er viktig at vi som hundeeiere har kompetanse og kunnskap om hvordan vi best skal legge til rette slik at jaktkameraten kommer i form og presterer når det gjelder. Dressur av jakthunder er tilgjengelig i NJFF-butikken. Boka retter seg både mot den vanlige jakthundeier og de som ønsker å ta steget videre som instruktør.​ Les mer om boka her. 

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.