Pizza med reinsdyrskav og granateple
Anine Gutubakken Byles
Publisert 20.05.2020 10:03
Oppdatert 02.07.2020 10:47
Pizza med reinsdyrskav og granateple
Foto: Anine Gutubakken Byles
Vidda møter Italia i denne herlige pizzaen med reinsdyrskav og en tynn og sprø pizzabunn. Reinsdyrskavet er ikke bare enkelt å tilberede, smaksrikt og spennende – det er også noe av det sunneste kjøttet du kan spise.

​​​​​​​​For best mulig resultat skal reinsdyrskavet stekes enten halvtint eller frossent. Råvaren har sin opprinnelse fra fjellviddene. I tusenvis av år har vi fulgt tradisjonen med å skave tynne skiver fra reinsdyrets nakke og bog mens det har vært frosset.

Bruk riktig mel

For å få bunnen sprø som i en italiensk pizza, bør du bruke mel som er merket «tipo 0» eller «tipo 00.» Dette er ekstra finmalt hvetemel, som bruker mer av kornets innerste kjerne enn det norske hvetemelet gjør.

Pizzastein for sprø bunn

Et annet tips for ekstra sprø bunn er å bruke pizzasten. Steketiden varierer fra ovn til ovn, men sørg for at du steker pizzaen på høyest mulige varme – minimum 250 grader. Det er viktig å varme opp pizzasteinen før du steker pizzaen i cirka 45 minutter.

Salt dreper gjær

Hvis salt og gjær kommer i kontakt med hverandre før gjæren eltes inn i deigen vil det ødelegge resultatet da saltet dreper gjæren. Tilsett salt etter at du har eltet deigen en stund, det er viktig for smak og for å forsterke glutenet.​

Oppskrift

Ingredienser
4 porsjoner:

Pizzadeig:
500 gr tipo 00 mel
25 gr fersk gjær
3 dl vann
0.5 dl olivenolje
1 ts salt

Hvit saus:
0.5 stk chili
1 fedd hvitløk
2 ts finhakket timian
2 ts finhakket basilikum
3 dl crème fraîche
0.5 ts salt
0.5 ts pepper

Topping:
600 gr fersk mozzarella
200 gr reinsdyrskav
1 stk sjalottløk
50 gr ristede pinjekjerner
50 gr granateplekjerner
70 gr ruccula

Slik gjør du:

Pizzadeig:

  1. Ha tipo 00 mel mel i en bakebolle og smuldre gjæren over.

  2. Tilsett lunkent vann og olivenolje, og elt på middels styrke i cirka 10 minutter - til du har en smidig deig.

  3. Tilsett saltet etter at du har eltet noen minutter.

  4. Ha plast over bollen og la deigen heve i ca. 1 time – til dobbel størrelse.

Tips: Om du ønsker å kaldheve over tid, så bruker du kaldt vann.

Hvit saus:

  1. Finhakk chili, hvitløk, basilikum og timian og bland det sammen med crème fraîche.

  2. Smak til med salt og pepper.

Topping:

  1. Del pizzadeigen i fire emner og form dem til runde baller.

  2. Ha mel på hendene, og bruk dem til å strekke deigen til en sirkel. Bruk håndbaken til å rotere deigen rundt.

    Tips: Bruker du kjevle slår du luftboblene ut av deigen og resultatet blir ikke like luftig.

  3. Mens du lar pizzabunnene hvile under kjøkkenhåndklær, setter du pizzasteinen inn i kald ovn og setter den på høyeste mulige varme. La pizzasteinene stå i minimum 45 minutter.

  4. Mens pizzasteinen varmes opp kan du forberede toppingen. Ta mozzarellaen ut av posene og tørk dem godt med tørkepapir. Deles i tynne skiver.

  5. Del sjalottløk i tynne skiver og rens granateplet. (se tips).

    Tips: Snitt rundt skallet, åpne og plukk ut kjernene. Eller del granateplet i to og bank ut kjernene med en skje.
    Kilde: Bama.no

  6. Legg deigen direkte på den varme pizzasteinen eller på et bakepapirkledd stekebrett. Forstek pizzabunnen i 1 minutt.

  7. Ta pizzasteinen med bunnen ut av stekeovnen og bre et tynt lag med hvit saus på topp. Deretter has mozzarellaskiver, sjalottløk og skiver med rått reinsdyrskav på topp.

  8. Dryss over med pinjekjerner og granateplekjerner til slutt og sett pizzaen tilbake i stekeovnen. Stek videre til pizzaen er gyllen.​

Til alle oppskrifter​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.