Politiet stanser fri omsetning av knallvåpen
Publisert 10.02.2020 08:57
Oppdatert 10.02.2020 14:40
Politiet stanser fri omsetning av knallvåpen
De som skal importere, omsette eller kjøpe knallvåpen må nå ha politiets tillatelse. De som allerede har kjøpt et knallvåpen, må kontakte politiet for å avklare om våpenet er registreringspliktig.

​Politiet strammer nå inn regelverket for å holde de lett tilgjengelige våpnene unna kriminelle. Mange signalvåpen (knallvåpen, startpistoler) som omsettes på det norske markedet er våpenimitasjoner som forholdsvis enkelt kan omgjøres til skarpe våpen, og dette er blitt brukt i flere alvorlige kriminalsaker de siste årene.

Jegere er den største gruppen innehaver av signalvåpen

Den største gruppen som har reelt behov for denne type våpen er jegere som trener jakthunder. Startpistoler blir brukt i trening og i konkurranse med jakthunder.
NJFF følger opp saken, og vil komme tilbake til hva dette betyr for jegere og jakthundeiere når vi har fått tak i mer informasjon. Politiet har enda ikke fått instruks fra direktoratet om hvordan dette skal gjennomføres​. 

Dette er informasjonen fra politiet. ​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Bilforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.