Pølsefest til 17. mai
Publisert 12.05.2020 09:13
Oppdatert 29.05.2020 09:08
Pølsefest til 17. mai
Foto: Anine Gutubakken Byles
Årets 17. mai blir annerledes enn vi er vant med. Det er derfor ekstra viktig at vi følger tradisjonene som er særegne for nasjonaldagen. Bunaden skal selvsagt på og pølsene skal på grillen. I år kan du sørge for pølsefest med ekstra godt tilbehør.

​​​​​Enten du har laget pølser selv eller du har kjøpt dem på butikken, så kan et pølsemåltid bli mer enn grill i brød eller wiener i lompe. Med variert og godt tilbehør blir dette et festmåltid. Både syltet rødløk, rekesalat, ​potetsalat, karamellisert løk og tomatsalat smaker godt til alle typer pølser.

​Grilltips til pølsefest

For best mulig grillresultat på pølsene er det lurt å lage noen snitt i skinnet før de grilles. Du kan for eksempel stikke et par ganger med gaffel. Dette sørger for at pølsene ikke sprekker. Pølser kan grilles på direkte varme, men pass på at varmen ikke er for høy slik at pølsene blir svidd før de er gjennomvarme.​

Syltet rødløk



Ingredienser
4-6 porsjoner:

4 stk rødløk
3 dl eplecidereddik
1 dl vann
1.5 ss sukker
2 ts hele pepperkorn

Slik gjør du:

  1. Skrell løken og skjær dem i tynne skiver.
  2. Ha eddik, vann, sukker og pepperkorn i en gryte og kok opp.
  3. Ha rødløken over på et glass og hell eddikvannet over.
  4. Ha på lokk og sett den syltede rødløken kaldt i minst to timer.

Rekesalat



Ingredienser
4-6 porsjoner:

1 dl lettrømme
1 dl majones
2 stk vårløk
1 ts fersk dill
1 ts sitronsaft
1 ts pepper
200 gr pillede reker

Slik gjør du:

  1. Finhakk vårløk og dill.
  2. Ha lettrømme, majones, vårløk og dill i en bolle, og rør det godt sammen.
  3. Smak til dressingen med sitronsaft og pepper.
  4. Ha i rekene til slutt.

Potetsalat


Ingredienser:
4-6 porsjoner:

4 stk poteter
¼ stk rødløk
5 skiver sylteagurk
2 dl rømme
2 dl majones
1 ts diijonsennep
0.5 ts pepper
0.5 ts salt

Slik gjør du:

  1. Kok potetene møre og del dem i små terninger.
  2. Finhakk rødløk og sylteagurk, og ha dem over i en bolle sammen med potetbitene.
  3. Bland sammen rømme, majones og djjonsennep, og smak til med salt og pepper.
  4. Bland det hele godt sammen.

Karamellisert løk



Ingredienser
4-6 porsjoner:

2 stk løk
1 ss smør
2 dl øl
1 ss Worchester sauce
0.5 ts salt
0.5 ts pepper

Slik gjør du:

  1. Skrell og del løken i i to og deretter i tynne skiver.
  2. Varm opp en stekepanne med smør, og stek løken til den er brun.
  3. Tilsett øl og Worchester sauce, og la det småkoke til væsken har fordampet.

Tomatsalat



Ingredienser
4-6 porsjoner:

12 stk cherrytomater
¼ stk rødløk
2 stk vårløk
2 ss olivenolje
1 ts sitronsaft
1 ss frisk timian
Salt/pepper

Slik gjør du:

  1. Finhakk cherrytomater, rødløk og vårløk, og ha det over i en bolle.
  2. Tilsett olivenolje, sitronsaft og timian, og smak til med salt og pepper.​
  3. Rør det hele godt sammen.


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.