Sjøørretriket har fått på plass egen sjøørretveileder
Publisert 04.01.2021 09:40
Oppdatert 05.01.2021 10:44
Sjøørretriket har fått på plass egen sjøørretveileder
Oslofjorden er Norges mest benyttede friluftsområde. Nærmere 2 millioner mennesker bor under en times kjøring fra fjorden. Sjøørreten er en av de mest attraktive sportsfiskene vi har, og derfor en art med særskilt verdi for både erfarne sportsfiskere og rekruttering av nye.

​​​​NJFF skal derfor gjennomføre prosjektet «Sjøørretriket» med fylkene Viken, Oslo og Vestfold og Telemark som nedslagsfelt (og dermed NJFF-fylkeslagene i Akershus, Buskerud, Oslo, Telemark, Vestfold og Østfold). Til dette har NJFF fått midler fra Sparebankstiftelsen som gjør at vi i første omgang kan nedlegge en betydelig innsats i perioden 2021-2023. NJFF med fylkeslag og lokalforeningene skal få til et betydelig løft for sjøørreten i regionen.​

Hovedmål med prosjektet:

Prosjektets hovedmål er å restaurere og forbedre sjøørretvassdrag, noe som igjen vil styrke bestanden i Oslofjorden og Skagerrak.

NJFF har nå ansatt en egen sjøørretveileder for prosjektet. Bjørn Tore Kjølholt trer inn i rollen som sjøørretveileder fra 01.01.21. Kjølholt er en kjent for mange under navnet rosareke, han har også vært en av NJFFs ambassadører. Kjølholt har en brennende interesse for sportsfiske med sjøørretfiske som spesialitet. Han har også i en årrekke jobbet for å forbedre forholdene for sjøørreten på Hvaler. NJFF ønsker Kjølholt velkommen.


- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.