Prøv tortillatrenden på bålet
Anine Gutubakken Byles
Publisert 13.01.2021 15:51
Oppdatert 20.01.2021 10:38
Prøv tortillatrenden på bålet
Foto: Anine Gutubakken Byles
Den nye tortillatrenden lages i alle mulige varianter. Du kan praktisk talt fylle tortillaen med det du måtte ønske, brette og enten steke i en stekepanne eller i et toastjern. Vi lagde vår versjon med kjøttdeig av elg på bålet.

​​​​Tortillatrenden har gått viralt på TikTok, og er nå en av de rettene som deles mest i sosiale medier. Trenden omtales flere steder som lockdown-mat, og fremgangsmåten er enkel – du lager et snitt fra midten og ned, og legger ulikt fyll på hver ¼ del av tortillaenSå bretter du opp fra venstre over til høyre og ned.  

Dette trenger du: 

 • 3 plastbokser 
 • Ved 
 • Lighter 
 • Stekepanne 
 • Klype/stekespade ​

Oppskrift Tortilla

Ingredienser
4 personer

tortillalefser 
400 gr kjøttdeig av elg 
0.5 stk løk 
1 ts salt/pepper 
1 ts tørket timian 
150 gr sopp 
175 gr cherrytomat 
pk fersk mozzarella ​

Slik gjør du

Forberedelser hjemme:

 1. Finhakk løk. Varm opp en stekepanne og fres kjøttdeig og løk sammen. Krydre med salt, pepper og timian. Ha det over i en plastboks.
 2. Del opp sopp og cherrytomater i biter og ha det over i en plastboks. Del mozzarella i skiver, og pakk de i tørkepapir.

Pakk sekken og dra på tur. Ikke glem ved! ​​

På bålet:

 1. Gjør et snitt i tortillalefsene fra midten og ned
 2. Ha mozarellaskiver på trekanten nederst til venstre.Følg på med kjøttdeig på trekanten øverst til venstre og skiver i sopp til høyre. Avslutt med salat og cherrytomater nederst til høyre. 
 3. Pakk tortillalafsen sammen ved å brette nederste trekant til venstre over den øverste til venstre, så bretter du over til høyre og ned slik at du har en trekantet lomme.  
 4. Legg den fylte tortillaen på bålet og stek den til den er gyllen på begge sider og mozzarellaen har begynt å smelte. ​

Se video av fremgangsmåten her: 

​​

 Til alle oppskrifter​


Del dine middager med #njffmat på Instagram. ​​​


- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.