Pytt-i-panne
Anine Gutubakken Byles
Publisert 05.01.2021 12:53
Oppdatert 08.01.2021 10:01
Pytt-i-panne
Foto: Anine Gutubakken Byles
Pytt-i-panne kan du lage både i stekepanna hjemme og ute på tur på enten primusen eller på bålet. Her er det heller ingen fasit på innhold, men poteter, løk og kjøtt er tradisjonelle ingredienser.

​​​​​​Mange bruker middagsrester som grunnlag for pytt-i-panne, og legger eventuelt til det man har tilgjengelig i kjøleskapet. Når det gjelder kjøtt kan du bruke både pølser, stek, karbonader, biff eller kjøttdeig. I denne oppskriften har vi brukt hjemmelagde viltpølser. 

Pytt-i-panne med tilbehør 

Pytt-i-panne kan fint spises som den er, men det smaker godt med tilbehør også. Server gjerne med et speilegg, brød, ketchup eller BBQ-saus. For å gjøre retten litt mer spennende kan man ha i flere urter og krydder for mer smak. ​

​På tur

Om du skal ha med deg pytt-i-panne på tur er det lurt å kutte opp alle ingrediensene på forhånd og ha med i en stor plastboks. ​

Utstyr som kreves:

  • ​En stor plastboks
  • Primus med stekepanne/stekepanne til bålet
  • Sleiv
  • Gass/ved
  • Lighter

Oppskrift Pytt-i-panne

Ingredienser
4 personer:

stk store kokte poteter 
stk paprika 
stk rødløk 
stk viltpølser 
2 ss smør 
1 ts salt/pepper 
1 ts grillkrydder 
Timian/persille (etter smak) ​

Slik gjør du: 

  1. Del de kokte potetene, paprika og løk i middels store biter og pølser i skiver. 
  2. Varm opp en stekepanne med smør og ha i grønnsakene og pølsene
  3. Tilsett krydder og urter, og la det frese på middels høy varme til alt har fått en fin farge. Dryss gjerne litt tørket persille over til slutt.  ​

Til alle oppskrifter​


Del dine middager med #njffmat på Instagram. ​​​​​​​


- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.