Rådyrstek med bakte rotgrønnsaker
Anine Gutubakken Byles
Publisert 21.09.2020 12:17
Oppdatert 01.10.2020 09:11
Rådyrstek med bakte rotgrønnsaker
Det er duket for et herlig søndagsmåltid som oser høst. Rådyrstek med bakte rotgrønnsaker, saus laget på rådyrkraft og nyrørte tyttebær varmer etter en mange timer på jakt.

​​​Rådyrstek er både mørt og saftig med en mild og rund smak av vilt. Servert med en saus laget på kraft av rådyrbein, blir dette er måltid du sent vil glemme. Kraften trenger litt koketid, så den kan du med fordel lage på forhånd. Lag gjerne en stor porsjon kraft når du først er i gang. det du ikke bruker kan du fint fryse ned.

Kjernetemperatur rådyrstek: 

Lite stekt: 55 °C 
Medium: 60-65 °C 
Medium pluss: 70 °C 
Gjennomstekt: 75 °C 

Oppskrift Rådyrstek  

Ingredienser
4 personer
 ​

Rådyrkraft:
1 kg kraftbein av rådyr 
0.5 purre 
1 gulrot 
200 gr sopp 
1 løk 
2 ts einebær 
4 kvister timian 
1 ts salt 
1 ts pepper 
4 liter vann 

Rådyrstek: 
1 kilo surret rådyrlår
1 ss olje 
1 ts salt 
1 ts pepper 

Bakte rotgrønnsaker: 
500 gr beter 
200 gr sellerirot 
200 gr pastinakk 
200 gr gulrøtter 
8 små poteter 

Rørte tyttebær: 
300 gr tyttebær 
100 gr sukker ​

Slik gjør du​​

Rådyrkraft: 

  1. Ha kraftbeina over på en oljet stekeplate og brun dem i stekeovnen på 250 grader. 
  2. Grovhakk grønnsakene og ha dem over i en stor kjele. Tilsett vann og de brunede kraftbeina, og kok opp langsomt. Skum av underveis. ​
  3. La rådyrkraften koke i minst 4 timer.  

Rådyrstek: 

  1. Varm opp stekeovnen til 125 grader. 
  2. Krydre rådyrsteken, og varm opp en stekepanne med smør til middels høy varme. Brun rådyrsteken på alle sider.  ​
  3. Sett i et steketermometer og sett steken på midterste rille i stekeovnen. La steken stå til den viser ønsket temperatur – ca 2- 3 timer. 

Bakte rotgrønnsaker: 

  1. Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i middels store biter eller staver. 
  2. Legg dem utover på en oljet stekeplate. 
  3. Ha på kvister av timianolivenolje, sitronsaft, salt og pepper.  ​
  4. Bak rotfruktene til de er møre og gylne, ca. 40-60 minutter. Vend dem et par ganger underveis. 

Rørte tyttebær: 

  1. Ha tyttebær og sukker i en bolle og visp de godt til noen av tyttebærene blir moste. Rørte tyttebær smaker best med noen hele bær også. ​
rørte tyttebær.jpg

Til alle oppskrifter​

Del dine middager med #njffmat på Instagram. 


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.