Rådyrstek
Anine Gutubakken Byles
Publisert 29.03.2021 11:50
Oppdatert 29.03.2021 11:56
Rådyrstek
Foto: Anine Gutubakken Byles
Rådyrstek smaker nydelig med alt fra ovnsbakte rotgrønnsaker til risotto og soppstuing. Prøv en frisk vri med ovnsbakte asparges, cherrytomater og rødløk. Med hjemmelaget viltsaus er dette et smakfullt festmåltid.

Bruk steketermometer og du er garantert et perfekt resultat. 

Rådyr rødt 55-57  
Rådyr medium60-62  
Rådyr gjennomstekt70  

Oppskrift Rådyrstek 

Ingredienser
4 personer: 

Rådyrstek: 
1 kg rådyrstek uten bein 
Salt/pepper 
1 ss smør 
stk løk 
3 dl vann 
4 kvister timian 

Viltsaus: 
2 ss smør  
2.5 ss hvetemel  
8 dl viltkraft  
2 ss søt soyasaus 
3 dl matfløte  
Salt/pepper  

Tilbehør: 
3 bunter asparges 
650 gr morenepoteter 
stk rødløk 
400 gr cherrytomater 
2 fedd hvitløk 
2 ss olivenolje 
Salt/pepper 

Slik gjør du:  


dyrstek: 

  1. Varm opp stekeovnen til 90 grader. ​
  2. Tørk rådyrsteken med kjøkkenpapir og gni den inn med salt og pepper. 
  3. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør og brun steken på alle sider. 
  4. Del løken i fire og legg den i en ildfast form sammen med rådyrsteken. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på steken. Hell vann i formen og ha timankvistene. Stek på midterste rille i stekeovnen til termometeret viser 60 grader. (Det tar ca. 3 timer). Da er steken rosa. Pakk steken inn i aluminiumsfolie og la den hvile før den skjæres i. 

Viltsaus:  

  1. Varm opp en kjele på middels høy varme med smør, la det smelte og ha i melet. Rør dette på middels varme til du får en fin og brun sausbruning.   
  2. Ha i viltkraft, og kok opp mens du rører. La det småkoke i 15 minutter. Pass på å røre jevnlig i kjelen. La den gjerne putre på lav varme i et par timer. 
  3. Smak til med salt og pepper, og ha i søt soyasaus og fløte. Når rådyrsteken er ferdig kan du tilsette stekesjyen i sausen. La så sausen småkoke i 5 minutter.  

Tilbehør: 

  1. Skjær av 1 cm av enden på aspargesen. Del morenepotetene i båter og rødløken i skiver.  
  2. Legg aspargesen i en ildfast form, og legg cherrytomatene og rødløken på topp.  
  3. Finhakk hvitløken og bland den med olivenoljen. Ha oljen på topp av grønnsakene og avslutt med litt salt og pepper.  
  4. Sett formen på nederste rille i ovnene den siste timen. Når du tar ut steken, kan temperaturen heves til 200 grader slik at grønnsakene brunes noe. Følg med.  
  5. Server rådyrstek og grønnsaker med viltasaus. ​

Til alle oppskrifter​

Del dine middager med #njffmat på Instagram. ​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.