Regjeringen må åpne for lisensfelling av ulv innenfor ulvesonen
Publisert 17.11.2018 09:14
Oppdatert 18.11.2018 09:40
Regjeringen må åpne for lisensfelling av ulv innenfor ulvesonen
Landsmøtet i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) ber Regjeringen følge opp Stortingets vedtak og intensjoner slik at det kan gjennomføres lisensfelling av ulv innenfor ulvesonen i vinter.

Rovviltnemndene i ulvesonen fattet i juni vedtak om lisensfelling av tre ulveflokker i ulvesonen. Vedtakene er påklaget og det er Klima- og miljødepartementet som har siste ord i saken. Konsekvensen av at Stortinget ønsker en ulvesone, er at en del av befolkningen må ta belastningen med å ha ulv i sine nærområder over tid. Når det vedtatte bestandsmålet er nådd og forpliktelsene og vilkårene for felling er oppfylt, må det åpnes for lisensfelling også innenfor ulvesonen. 

Betydelig vekst​​ av ulvebestanden

Den norske delen av den skandinaviske ulvebestanden har hatt en betydelig vekst de siste årene, og bestanden ligger nå godt over Stortingets vedtatte bestandsmål. Ulvesonen er i ferd med å utvikle seg til et reservat der Stortingets vedtatte bestandsmål i realiteten ikke gjelder. NJFF aksepterer ikke denne utviklingen. 

Første lisensfelling​​ av ulv​

Sist vinter gjennomførte jegere lisensfelling av to ulveflokker i Hedmark. Dette var første gang lisensfelling ble brukt til å ta ut hele ulveflokker. Både NJFF-Hedmark, jaktledere, sporere og jegere la ned en betydelig innsats for å sikre en god gjennomføring og et vellykket resultat. Rapporten viser at jegerne løste oppgavene, og de er godt forberedt til lisensfelling av ulv også innenfor ulvesonen.

Her finner du andre saker og informasjon vedrørende NJFFs landsmøte. 

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Jakthundboka
Gjensidige2019
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.