Reinsdyrstek er magert med et fettinnhold på kun 2 prosent. Storfe har til sammenligning et fettinnhold på 9 prosent og lam ligger på 17 prosent. Årsaken til at viltkjøtt er både sunnere og magrere kommer av både kostholdet og at de er mer aktive enn andre dyr. Reinsdyrets kosthold består for eksempel av lav om vinteren og grønne planter om sommeren. Viltkjøtt er også magrere fordi fettet som regel ikke er marmorert i kjøttstykket, slik som i tamdyr.
Ingredienser4 personer:
1,5 kg surret reinsdyrstek 1 ts salt 1 ts pepper 1 stk løk 5 dl vann 2 ss smør
Viltsaus: 2 ss smør 2.5 ss hvetemel 8 dl viltkraft 3 dl matfløte 2 skiver brunost Salt/pepper
Potetmos: 800 gr poteter 2 ss smør 1 dl melk Salt/pepper
Grønnsaker: 4 gulrøtter (litt salt til vannet) 1 ss smør 250 gr sopp 1 stk brokkoli
Potetmos:
Grønnsaker:
Del dine middager med #njffmat på Instagram.