Relansering av NJFF-portalen
Publisert 16.02.2016 17:46
Oppdatert 06.04.2016 15:28
Nå gjør vi grep i den nye NJFF-portalen som gjør nettsidene bedre på mobil, korter ned på responstida, og forenkler publiseringen. Vi tilbyr portalkurs i alle fylker i mars, men merk: Det er VIKTIG at lokallagene leser denne saken for bl.a info om egne snarveier.
​ ​​​​​​​​​​​​​​​​

Nå i overgangsfasen er det mye stoff som skal overføres fra de gamle nettsidene til de nye. Ettersom vi fortsatt bruker Sharepoint som verktøy for publisering, vil alt stoff automatisk bli overført for lokallagene fra eksisterende løsning til den nye versjonen. Nyheter og artikler produsert før forrige uke vil være på plass ved lansering, mens oppdateringer og endringer som er gjort de siste dagene før lansering nå også skal ha kommet på plass.

Ettersom dette gjøres automatisk, må vi likevel ta høyde for at det kan bli feilskjær. Skulle lokallaget oppleve at noe stoff ikke er på plass, er vi takknemlige for tilbakemelding på epost

Sjekk gjerne om feilmeldinger kan skyldes feil på linken, f.eks ved at en link til en annen side i portalen går til "http://www.njff.no/....asp" istedenfor "http://www.njff.no/.....aspx" (det samme gjelder for vedlegg som ender på .docx og .xlsx). 


Viktig endring ved publisering

Vi har endra på framgangsmåten for å publisere. Tidligere gikk man inn via tannhjul-ikonet oppe til høyre og valgte "rediger side" (evt. direkte via teksten "rediger side") oppe til høyre. Disse knappene skal du nå bare bruke unntaksvis.

For å legge til en nyhet (vises på forsida) eller artikkel (kobles til menypunkt), går du nå inn via publiseringsmenyen som du ser som ei hvit stripe under lokallagsnavnet når du er innlogga. For å redigere i en allerede publisert sak, trykker du på redigeringsikonet foran tittelen på saken.

Merk ellers at dere har en lett tilgjengelig hjelp-meny direkte i publiseringsmenyen på lokallagssida.
 

Ingen nyheter på lokallagsforsida?

Dersom du ikke finner nyheter på lokallagsforsida di som du veit er publisert der tidligere - ta en sjekk om om du faktisk er i ny eller i gammel portal: Noen lokallag fikk tilgang til å "lure seg inn" bakveien før lanseringen i desember 2014. Dersom denne bakveien ikke er skrudd av i hosts-fila di, vil du fortsatt havne i gammel portal. 

Enkleste måte å sjekke dette, er å se om det står "Bli med på jakt" eller "Jakt, hund og skyting" i den mørkegrønne fanen oppe til venstre. Ta kontakt med oss på epost dersom det står "Bli med på jakt".​

Mange lokallag har for øvrig etterlyst automatisk visning av lokallagets styre inne på Om oss-sida. Dette skal nå være på plass med unntak for en håndfull lokallag.
 

Eksterne domener/ nettadresser​

Merk at lokallagene har fått ny adresse internt i portalen. Dette innebærer at omdirigeringer (redirect) fra eksterne domener (hvis lokallaget har en nettadresse utenom njff.no) muligens må korrigeres. Dette må lokallagene ta med sine egne domeneleverandører.

Ettersom linkene/ URLene er endra enkelte steder innad i portalen, er det også lurt å ta en sjekk på det som er publisert tidligere, særlig artikler knytta til menypunkter. Dersom du har linka til en annen artikkel i portalen, kan det hende at linken må oppdateres for å fungere.

 

Mer om portalendringene

NJFFs nye portal ble lansert 1. desember 2014, med ca 300 lokallag som bruker nye lokallagssider. I perioden som har gått, har vi høstet mange erfaringer og sett hva som fungerte dårlig i portalen som ble levert.

Nå har vi tatt fatt i flere av disse problemene med ny leverandør på laget, og re-lanserer nettsidene. I oppgraderingene som gjøres, har vi lagt vekt på følgende:

  • Bedre brukervennlighet på mobil gjennom resonsivt design.

  • Umiddelbar responstid ved publisering, slik at lokallags-redaktørene slipper vente 30 minutter før endringer trer i kraft.

  • Enklere innlogging og økt sikkerhet.

  • Enklere publisering.


Portalkurs for lokallagene

For å gjøre responsen ved publisering raskere, tar vi i bruk en ny og enklere publiseringsmodul. For dem som har publisert i dagens portal, vil noen elementer/ plasseringer likevel være nye. I tillegg flyttes meny- og kalenderadministrasjon inn i Sharepoint-portalen. 

Derfor vil NJFF sentralt holde kurs rundt i samtlige fylker i løpet av de tre første ukene i mars. Vi anbefaler både gamle og nye portallag om å delta på kursene, da dette vil være nyttig for å lære seg de nye verktøyene på best mulig måte. Opplæringsplanen er som følger:

​Fylke​​​

Sted​​​​

Dato​​

Påmelding​​

Østfold Sarpsborg8. mars kl 18-21​​​
Oslo/ AkershusSkytta17. mars kl. 18-21
Hedmark Elverum2. mars kl 18-21
Oppland Biri3. mars kl 18-21
Buskerud Lier 1. mars kl 18-21
Vestfold Sandefjord 8. mars
Telemark Notodden 15. mars kl. 18-21
Aust-AgderTvedestrand 16. mars kl 18-21
Vest-Agder17. mars
Rogaland Sola 12. mars
Hordaland Bergen 14. mars
Sogn og Fjordane​Sogndal​2. mars ​​
​Sogn og Fjordane​Førde​10. mars​​​​​
​Sogn og Fjordane​​Nordfjordeid​14. mars
Møre og RomsdalMolde 15. mars
Sør-TrøndelagTrondheim 10. mars
Nord-TrøndelagSteinkjer 9. mars
Nordland Mosjøen 29. februar
​Nordland​​Fauske 1. mars
Troms Harstad​9. mars
​Troms​Målselv​10. mars
Finnmark Uavklart​Etter påske!​​

​​

Følg med i fylkeslagenes kalender for nærmere informasjon om tid og sted. 

Velkommen på portalkurs!​​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.