Rent bord i Nordisk isfiske
Steinar Paulsen
Publisert 20.03.2017 13:49
Oppdatert 22.03.2017 08:41
Rent bord i Nordisk isfiske
Norges landslag i isfiske, minus junior jenter som ikke rakk fotoshooten.
Rent bord i Nordisk isfiske
Lagkapteiner: Niklas Strengelsrud og Odd Henning Hansen.
Etter en taktisk meget godt planlagt og gjennomført konkurranse, gikk Norge Nordiske mestere på Skumsjøen av stabelen sist helg.

​​​Norge fikk nordisk mester i individuelt ved Christer Fossen, i begge juniorklassene ved Cecilie Olsen Olsberg og Vegard Skalleberg Rindal,  Torill Langerud i veteran dame og Terje Lindgren i veteran herrer! Norge endte med en totalvekt på 46.895 gram, ti kilo mer enn Finland som tok 2. plass med 36.595 gram. Sverige tok 3. plass med totalt 23125 gram.

Nordisk meste​​r

Christer Fossen tok en overlegen individuell seier med 5.860 gram, og resten av herrelaget fulgte godt opp slik at Norges herrelag også vant sin klasse. Norge vant i tillegg alle de andre klassene, utenom dameklassen der Finland vant foran Norge på 2. plass og Sverige på 3. plass. Ekstra moro var det at både junior jenter og junior gutter gikk til topps i hver sin klasse.

På toppen av dette fikk Norge flere klassevinnere. Vegard S. Rindal i junior gutt, Cecilie Olsen Olsberg i junior jente, Terje Langerud i herrer veteran og Torill Langerud i damer veteran. Flere av de andre fulgte opp med gode plasseringer, så premiefangsten totalt var rett og slett overveldende for Norges del.

Ingen tilfeldig ​​seier

De flotte resultatene kom ikke tilfeldig, men var et resultat av meget god planlegging. Lagkaptein Niklas Strengelsrud hadde fått med seg lokalkjente Odd Henning Hansen som visekaptein. Han øste av sine erfaringer og lokalkunnskap. Utøverne sier de aldri har hatt en så god og samkjørt plan for hvor og hvordan de skulle fiske. Når lagfokuset ga toppresultater både lagmessig og individuelt, har vi kanskje fasiten for hvordan vi kan tenke i kommende mesterskap også, selv om vi på bortebane selvsagt ikke vil ha den samme lokalkunnskapen i bunnen.

Vi gratulerer også arrangørene for et flott arrangement. Som under NM på Mjøsa, var dette samarbeidet mellom Gjøvik og Toten SPF, Biri JFF, Toten JFL, Snertingdal JFF og NJFF-Oppland. Dette har vært et felles løft med mange involverte, men et par sentrale personer som Magne Olav Sveen og spesielt Erik Olstad kan godt nevnes.

 Resultater Nordisk isfiske 2017.xlsx

​​

Junior gutt: Lars Magnus Bjørnstad, Sigurd Bringebøen og Vegard S. Rindal.


 

Junior jente: Karoline Grenberg​, Cecilie Olsen Olsberg og Therese Larsson Jernberg.


 

Senior herre: Thomas Ødegård, Christer Fossen og Tor Ivar Bjørnstad​.


 

Senior dame: Kjersti Solli​, Lisbeth Bjørnstad og Tonje Hauger.


 

Veteran herre: Bent Fjeld, Terje Lindgren og Jan Morten Fossen​.


 

Veteran dame: Torild Langerud​,  Ruth Ramstad og Sonni Ingunn Sangnes.

Relatert innhold

​​​

Del på Facebook Del på facebook
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.