Revejakta og kråkejakta har startet
Espen Farstad
Publisert 16.07.2018 08:14
Oppdatert 19.07.2018 08:54
Revejakta og kråkejakta har startet
15. juli startet jakta på rødrev og kråke, som begge kjennetegnes av at de finnes stort sett over alt i vårt lange land, og at de derfor er et lett tilgjengelig jaktbytte. Vi gir deg noen gode lokkejakttips på veien.

​Både rev og kråke er arter som man kan lokke til seg med lokkefløyter. Det finnes mange ulike fløyter, så her får man prøve seg fram.

Lokkejakt på rev

Tor Ola Dehli, som driver Storfangst.no og som er mannen bak lokkelydene i NJFF-appen, gir deg noen gode råd om lokkejakt på rev både sommer og vinter. ​https://www.njff.no/tema/ung/Sider/Lokkejakt-pa-rev-som-skapt-for-ungdom.aspx

Lokkejakt på kråke

Også for kråke er den mest effektive måten å jakte på å bedrive lokkejakt. Jegeren sitter godt i skjul, gjerne med en plasthubro i nærheten. Så lokker man kråkene til seg med fløyter som imiterer kråkelyder.  Du kan se hvordan Tor Ola Dehli lokker kråke med fløyte i dette klippet.

NJFF-appen har lokkelydene

NJFF-appen har vært en kjempesuksess etter at den ble lansert i 2011: Så langt er den lastet ned av godt over 100.000 smarttelefonbrukere!  I NJFF-appen har vi lagt inn en rekke fløytelyder for lokking. Da kan du høre hvordan det skal høre ut når du selv skal teste lokkejakt. Med andre ord et ypperlig utgangspunkt for trening før selve jakta. 

For jegeren er det mange forøvrig også en del andre godsaker i appen:

  • Jakttidskalenderen.

  • Gevir-sider, med oversikt over NJFFs gevirdommere, rekordliste og gevirveileder.

  • NJFFs skytebaneguide, med kartfesting og veianvisning til alle NJFF-banner.

  • Lokke-appen, med et utall lokkelyder for 13 viltarter. Lokkeskolen som tidligere var en del av appen, er nå lagt fritt tilgjengelig på Youtube​.

​​Her kan du laste ned NJFF-appen i App Store for iPhone og på Google Play for Android-telefoner.

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.