Rypebryst med kremet jordskokk og eple
Publisert 15.01.2019 16:23
Oppdatert 13.01.2020 09:41
Rypebryst med kremet jordskokk og eple
Foto: Matprat
Rypebryst er fantastisk forrett å servere om man har vært på jakt selv eller har kjøpt rype på butikken. Den markante viltsmaken i rypekjøttet blir fint balansert av sødmen i den fløtekokte jordskokken.

​​​Den markante viltsmaken i rypekjøttet blir fint balansert av sødmen i den fløtekokte jordskokken.​

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 4 stk rypebryst
    2 ss smør
    400 g jordskokk
    3 dl kremfløte
    4 stilker frisk timian
    1 stk grønt eple
    1 ss sitronsaft
    2 stk frisk fiken​

  • Slik gjør du:​

  1. La rypebrystene ligge på benken mens du forbereder jordskokkene.

  2. Skrell jordskokkene og del dem i små terninger. Ha dem i en kjele og hell over fløten. Kok opp og alt koke til jordskokkene er myke og fløten har tyknet litt. Smak til med litt salt og pepper.

  3. Skrell eplet og kutt det i små terninger. Ha dem i en skål og press over sitronsaften. Sett til side.

  4. Varm en stekepanne og ha i smøret. Legg i rypebrystene når det slutter å bruse. Stek dem i ca. 2 minutter på hver side. Øs smøre over brystene under steking. Legg dem over på en tallerken for å hvile.

  5. Skjær rypebrystene i fine skiver på skrå.

  6. Bland eple og jordskokk og fordel på tallerkener. Anrett skiver av rypebryst oppå. Pynt med frisk timian og fiken i båter.​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.