Se vinnerbildene i fotokonkurransen
Publisert 23.04.2020 13:02
Oppdatert 24.04.2020 09:08
Se vinnerbildene i fotokonkurransen
Vi gratulerer Idar Busterud Smith-Hald med førsteplassen og 5000 kroner i premie for dette flotte bildet.
NJFF har fire fotokonkurranser i år, hvor man kan sende inn sine beste vinter, vår, sommer og høstbilder. Første konkurranse med tema vinter er avsluttet og her presenteres vinnerbildene.

​Hele 785 bilder ble innsendt i konkurransen som varte fra januar-april. Juryen er overveldet over responsen og alle de flotte bildene som ble sendt inn. Dersom du ikke var blant vinnerne denne gangen håper vi du deltar i vår neste fotokonkurranse. ​​

1. plass: Fjellrypejakt i stiv kuling

Idar Busterud Smith-Hald.JPG

Idar Busterud Smith-Hald fra Ingeberg stakk av med seieren i konkurransen om beste vinterbilde. Dette er fjellrypejakt i Karlsøy, det er senvinter og stiv kuling. Juryen likte bildet veldig godt og falt for at det skildrer ekte sider av jakta. Det kan være mye slit og resultatløs jakt, og ikke alltid like idyllisk. Dette bildet​ skilder harde forhold, samtidig som det var et spesielt fint bilde med lys og snø. ​​

Jeg ble skikkelig overrasket over at jeg vant, sier en glad Smith-Hald til NJFF. Han har sett de flotte bidragene som er blitt vist på Instagram og trodde ikke bildet hans skulle nå helt til topps. Han tok bildet impulsivt med sin Iphone. – I silhuett denne vindfulle dagen ser man min jaktkamerat Christian van den Heuvel, forteller Idar. Det var først da jeg kom hjem etter en resultatløs jakt, at jeg så at dette bildet ble spesielt bra. 

Idar er en ivrig fugle- og reinsjeger, men med små barn har de store jakteventyrene hatt et naturlig opphold i noen år. Heldigvis byr nærområdene på rikelig med barnevennlige jakt- og fisketurer.  Pengepremien blir et fint bidrag til å ruste opp på utstyrsfronten, eller kanskje kjøper jeg et ekstra reinskort i år, avslutter den glade vinneren.

2. plass: Jeger og hund i solnedgang

5e74bf1bc2aed-steinkjer2.jpg

​​Fredrik Dahle Klocke fra Flatanger fikk 2. plassen med dette bildet av jeger og hund på rypejakt i Steinkjer. Juryen begunner valget med at dette er et stemningsfult bilde som viser et fint øyeblikk mellom jeger og hund.  Bildet bli tatt en desemberdag på rypejakt, forteller Klocke.  Vi startet tidlig på morgenen ved soloppgang, og jeg hadde fått lånt med meg hunden Sheriff. Sheriff jobbet godt oppover fjellet og fant mange ryper og det ble mange fine situasjoner, men jegeren var ikke helt med denne dagen. Det begynte å bli skumring og vi hadde enda ikke lyktes, men etter denne «peptalken» (som vises på bildet) ble det selvfølgelig klaff, stand og reis. En liten flokk på 5-6 ryper letta og jeg fikk skutt 2 stykker! Bare helt magisk hele dagen, mye ryper, hunden fungerte og været var perfekt, forteller en entusiastisk Klocke. ​

3. plass: Rype møter hund

Ole M Stamland.JPG 

Ole M. Stamland fra Skien har tatt dette artige bildet av hund og rype som kapret 3. plassen. Juryen måtte smile ekstra godt over dette bildet. Det er et morsomt øyeblikk som er godt gjort å fange med kamera. Dette er vinterjakt på rype i Telemark. Kvota var skutt og nå ville Stamland jakte med kamera.  Enkelte har spurt meg om bildet er ekte, sier Stamland. Det kan han bekrefte at det her, og han har en hel bildeserie som viser hele situasjonen.  Det er en unik situasjon der rype og hund kommer tett på hverandre. Når jeg i tillegg står på den siden jeg gjør og kan bivåne det hele blir det nærmest komisk, smiler Stamland. Det blir en liten lek der rypa med ett innser at den er oppdaget. Stamland har lært at jakt med kamera er vel så morsomt som med børsa. ​ På denne måten varer også minnene lenger, avslutter han. 

Vi gratulerer så mye til vinnerne, og vil takke alle som har sendt inn flotte bidrag til konkurransen. 

Bli med i NJFFs fotokonkurranse hvor vi kårer beste vårbilde! 

- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.