Seikaker med gressløksaus
Publisert 03.01.2019 16:09
Oppdatert 04.01.2019 08:15
Seikaker med gressløksaus
Foto: Matprat
Det er både enkelt og fort gjort å lage fiskekaker selv. Her er oppskriften på kjempegode seikaker med sprø salat og superenkel gressløksaus.

​​Fiskekaker er hverdagsmat man blir glad av og som gjør deg behagelig mett.​ Har du tid i helgen forslår vi å lage fiskekaker. Legger du dem i fryseren har du mat til en hektisk ettermiddag. 

Ingredienser til 4 porsjoner:

Seikaker:
800 g seifilet
1 ts salt
2 ss potetmel
2 dl melk
1⁄4 ts malt hvit pepper
4 ss finsnittet purre

Sprø salat:
2 stk gulrot
1 pk sukkererter
50 g hasselnøtter
1 pk ferdigkuttet salatblanding
1 ss olivenolje
1⁄4 ts salt

Gressløksaus:
11⁄2 dl yoghurt naturell
1 ss hvitvinseddik
1 båt hvitløk
1⁄2 dl frisk gressløk​

Slik gjør du:

1. Vask, skrell og skjær gulrøtter med ostehøvel og sukkererter i strimler. Grovhakk hasselnøtter. Bland alt sammen i en bolle med salat, ha i olivenolje og salt og bland godt.

2. Skjær fiskefilet i mindre biter og ha dem i en foodprosessor sammen med resten av ingrediensene. La foodprosessoren gå i 15-20 sekunder til alt er blandet, men fremdeles er grovt.

3. Bruk en stor skje og form fiskefarsen til jevne fiskekaker. Stek dem pent brune på begge sider i en varm stekepanne med margarin, 2-3 minutter på hver side.

4. Finhakk hvitløk og gressløk, og bland med resten av ingrediensene. Sett kaldt til du skal spise. ​

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Gjensidige2019
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.