Siste nytt om jegerprøven
Espen Farstad
Publisert 29.04.2020 11:45
Oppdatert 30.04.2020 12:52
Siste nytt om jegerprøven
Her illustreres utfordringene ved skyteinstruksjon i et smitteperspektiv godt
Miljødirektoratet har gitt dispensasjon for gjennomføring av jegerprøvekurs som startet før 12. mars, men NJFF vil ikke anbefale oppstart av nye jegerprøvekurs.

​​​​I et nyhetsbrev fra Miljødirektoratet gjøres det klart at enkelte jegerprøvekurs får endringer som følge av koronasituasjonen. Det gjelder de kurs som allerede var igangsatt før 12. mars da de ekstraordinære smittevernsrestriksjonene ble innført. Disse kursene gis dispensasjon fra gjeldende regelverk. Denne dispensasjonen gjelder altså kun for kurs som er igangsatt før 12. mars 2020. Med igangsatt menes at minimum samling 1 må være gjennomført før denne dato.

Samling 2, 3 og 4 har obligatorisk oppmøte og undervisningen må gjennomføres i henhold til bestemmelsene i forskrift, instruks og studieplan. Kursarrangørene må ivareta smittevern i henhold til føringer fra helsemyndighetene. Undervisningen må om nødvendig deles inn i mindre grupper. 

Les hele nyhetsbrevet fra Miljødirektoratet her. 

NJFF anbefaler ikke oppstart av nye kurs

- I NJFF er vi opptatt av å delta med vårt i samfunnsdugnaden mot korona, og vi ønsker ikke utfordre de strenge smittevernstiltak som er iverksatt av myndighetene. Normalt kreves det en-til-en oppfølging på skytebanen ved innføring i bruk av våpen. Det harmonerer dårlig med de smittevernsregler som er gjeldende. Det er utfordrende, både for deltager og instruktør. Smittevernarbeidet går begge veier.  Å instruere nybegynnere i våpenhåndtering på to meters avstand opplever vi heller ikke som tilfredsstillende sett i et sikkerhetsperspektiv, noe som alltid er i fokus hos oss, sier Eldar Berli, generalsekretær i NJFF. 

- Vi er smertelig klar over at det står mange utålmodige jegerprøvekandidater der ute som lurer på om de rekker å ta kurset før jakta starter i år. Likedan er det et sterkt ønske fra mange av våre lokalforeninger om å få starte opp med nye jegerprøvekurs. Allikevel vil vi ikke anbefale noen å starte opp nye jegerprøvekurs før det er funnet tilfredsstillende løsninger på de smittevernsutfordringene vi står ovenfor. NJFF er i løpende dialog med Miljødirektoratet for å finne løsninger. Her henger vi på til vi finner en løsning, avslutter Berli. 

Vi oppdaterer saken straks vi vet mer.


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Bilforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.