Skal du leie fly under jakta?
Espen Farstad
Publisert 13.09.2018 12:17
Oppdatert 13.09.2018 12:21
Skal du leie fly under jakta?
Luftfartstilsynet advarer mot useriøse aktører i småflybransjen, og oppfordrer jegere som skal leie fly eller helikopter til å sjekke at alt er på stell før flyturen starter.

​Tidligere i år ble en mann i Finnmark bøtelagt og dømt til fengsel for ulovlig flyging. Årsaken var at han tok betalt for transport av personer og gods med et sjøfly uten at det var godkjent til kommersiell virksomhet. Saken er et tydelig varsel til andre som vurderer å frakte passasjerer og gods uten å ha de nødvendige tillatelsene i orden.

Flyr du uten sikkerhetsnett?

Skal man frakte passasjerer og gods i småfly eller helikopter på kommersiell basis, trengs det særskilt godkjenning for det. Normalt er man sikret at både fly og mannskap holder nødvendig standard når man er ute og flyr. Luftfartstilsynet har klare rammer og følger opp med nødvendige kontroller. Det gjør også at du som bruker privat flytransport er forsikret mot unødvendige uhell dersom du benytter en godkjent aktør.  

Les Luftfartstilsynet anbefalinger til jegerne:
Jakt og leie av småfly.pdf

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Jakthundboka
Gjensidige2019
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.