"Skogens konge" på grillen
Publisert 21.04.2017 10:05
Oppdatert 02.07.2019 12:56
Har du fryseren full av elgkjøtt? Gi kjøttet noen timer i marinade, legg på grillen, så fremheves smaken av ”skogens konge”.
Foto: MatPrat

​​​​Elgspyd


Tid: 20–40 min.
Porsjoner: 4.​

Slik gjør du:


Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttet i biter, ca. 4 x 4 cm, og legg det i en dobbel plastpose. Hell over marinade, knyt posen og mariner i minst 2 timer, eller gjerne natten over i kjøleskap.

Tre kjøttet på spyd. La det være 2-3 cm mellom kjøttbitene. Stek spydene i panne på god varme. Snu dem så de får fin farge på alle sider. Etterstek i 2-3 minutter til kjøttet er medium stekt.

Kok ut panna med vin og madeira. Ha i eddik og gelé og la det koke 2-3 minutter. Rør inn smør.

Skjær rødbete, sellerirot og sukkererter i tynne strimler. Stek kantarell og fres grønnsakene i smør i en kjele i 4 -5 minutter. Krydre med salt og pepper, ha i sopp og spinat. Server med en gang spinaten har falt sammen.

 
Server elgbiff på spyd med fargerike grønnsaker og sjysaus ved siden av. En potetmos smaker godt til.

 
 
Foto: iStock, cbording ​

Ingredienser:

Marinade:

2 dl olje

1 dl rødvin

5 stk knuste einebær

1 ts tørket timian

12 stk hakket løk

Trespy(ligget i vann i minst 15 minutter)

1 ts salt

12 ts pepper

2 ss margarin

Grønnsaker:

12 stk rødbete

12 stk sellerirot

150 g sukkererter

100 g kantarell

1 pk frisk spinat

2 ss smør

1 ts salt

12 ts pepper

Sjysaus:

1 dl madeira

1 dl rødvin

12 dl sherryeddik

12 dl ripsgelé

3 ss smør​

- Annonse -
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.