Snart påmelding til makrellstørjefiske
Publisert 18.03.2020 14:23
Oppdatert 18.03.2020 15:00
Snart påmelding til makrellstørjefiske
Det er enda mange måneder til størja normalt er på distanse for sportsfiskerne langs norskekysten, men når vi kommer så langt får en håpe at det blir mulig å tilbringe mye tid på sjøen og at fisken biter slik at de som er ute får minneverdige opplevelser.
Myndighetene har tildelt tilsammen 6 tonn til sportsfiskerne under årets makrellstørjefiske, men det er ikke bare å ta med seg stanga og dra.

​For litt siden ble det klart at det også i 2020 blir anledning for godkjente lag med sportsfiskere til å fiske etter makrellstørje med stang. Kvoten som tildeles blir delt i en kvote på ett tonn til utilsiktet dødelighet under merke og slipp-fiske, samt en kvote på 5 tonn som kan tas opp fordelt på de deltagende lagene. Det vil åpnes for at hvert lag målrettet kan fiske og ta til land ei makrellstørje. All fisk ut over dette skal merkes og gjenutsettes.

Fiskerne er ivrige!

Etter at det ble kjent at det er tildelt en sportsfiskerkvote har mange tatt kontakt for å få delta i årets fiske. Fiskeridirektoratet har imidlertid ennå ikke åpnet for å ta imot søknader, så de som ønsker å søke om deltagelse må dessverre smøre seg med enda litt mer tålmodighet. De må uansett legge inn en ny søknad når det åpnes for dette. Direktoratet melder fra sin side at de nå om dagen er i ferd med å ferdigstille søknadskjemaer og etablere rutiner for utvelgelse av fiskelag og deltagere. Det er dette skjemaet de som søker må fylle ut, og det legges ut så snart de er godkjente for bruk.​

Påmeldingsfristen klar

Det eneste som nå er helt sikkert er at påmeldingsfristen blir 16. april. Det vil si, det er sikkert såfremt koronaviruset ikke forsinker de nødvendige forberedelsene direktoratet må gjøre. Om noe, så kan det skje at fristen blir noe forlenget. Vi vil eventuelt komme tilbake med mer informasjon om det skjer.

Fornøyd med fjorårets sportsfiskere

Fiskeridirektoratet har svært gode erfaringer med det fisket som foregikk i 2019. Da var det kun fire lag som ble gitt tillatelse, men disse og andre bidro med svært omfattende og viktig informasjon i den tiden fisket foregikk. Det samme gjelder ellers alle som ikke selv fisket, men likevel meldte inn observasjoner av størje.

Avhengig av søkermassen så må en tro at direktoratet tar høyde for at det blir flere lag som deltar i år enn i fjor. Alt ligger altså til rette for at en skal få inn enda mer informasjon i år enn i fjor, og ikke minst vil det øke mulighetene for at flere fisk merkes. ​

NJFF følger saken og vil informere så snart det kommer noe nytt.


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.