Søker sportsfiskere til størjefiske
Espen Farstad
Publisert 15.05.2018 13:53
Oppdatert 15.05.2018 14:12
Søker sportsfiskere til størjefiske
Havforskningsinstituttet skal merke 20 makrellstørjer, og søker nå sportsfiskere til jobben. Fiskerne må ha erfaring med å håndtere stor fisk.

​​NJFF var tidlig på ballen og arbeidet for at sportsfiskerne skal kunne bidra i et forskningsfiske etter makrellstørje. I Sverige og Danmark ble dette gjennomført med stort hell i fjor, i år er det altså også mulig i Norge. Det er viktig å understreke at dette ikke er et ordinært sportsfiske. Det er et begrenset forskningsprosjekt der Havforskningsinstituttet (HI) er ansvarlig, og er blitt tildelt 20 tunfisk fra den internasjonale tunfiskkommisjonen ICAAT. Hver fisk skal merkes og gjenutsettes, og da er det sportsfiskeredskap som er den best egnede metoden.

Ikke for alle

Med formel-1-fisk på opptil 400 kilo trengs det utstyr av grov kaliber og egnede båter. HI ønsker også at fiskerne har erfaring med håndtering av stor fisk.
– Stangfiske etter størje er en svært krevende oppgave. Fisken skal også tas opp så raskt som mulig og merkes ved båtripa, forteller prosjektleder Keno Ferter.
Planlagt prosjektstart er 23. august og fiskeområdet blir kysten utenfor Bergen. Hvor mange båter som deltar, blir bestemt ut fra søknadsmengden, kvaliteten på søkere og endelige prosjektplaner.

Kort søknadsfrist

Søknadsfristen er satt til 3. juni.
– Stangfiskerne må organisere seg i lag og båt, med én samlet søknad. Det er viktig at de setter seg grundig inn i kravene og beskriver så detaljert som mulig hvordan de oppfyller dem. Vi vurderer søknadene og vil gi tilbakemelding før sommerferien, sier Ferter.

Les mer om saken på HI sine sider.

 

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Gjensidige2019
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.