Sportsfisket etter tunfisk er i gang
Publisert 11.08.2020 14:35
Oppdatert 11.08.2020 14:41
Sportsfisket etter tunfisk er i gang
Øyvind Fjeldseth, fiskekonsulent i NJFF, viser frem merkehammeren som skal brukes på makrellstørja.
Sportsfisket etter makrellstørja, også kalt blåfinnet tunfisk, er i gang. De første båtene har lagt ut i Skagerrak, og det meldes allerede om mange observasjoner av fisk selv om det enn så lenge ikke har vært fast fisk.

​​​Under årets fiske er det også et mål om å få merket fisk – primært med såkalte ankermerker, men også noen få med avanserte satellittmerker. 18 av båtene med team som har fått tillatelse til å fiske er også gitt opplæring og lov til å merke fisken med ankermerker. Dette er en nummerert merketype som festes ved tunfiskens ryggfinne. Samtidig med merkingen tas relevante mål av fisken slik at en ved eventuell gjenfangst kan få nyttig informasjon om fisken. Disse merkene festes best på fisken med en spesielt utviklet merkehammer. Det er Havforskningsinstituttet som har hovedansvaret for merkeprosjektet, men NJFF har skaffet til veie merkehammerne. Disse har vi fått spesiallaget og fått importert fra USA. 

Fisket er allerede i gang, men hovedinnsatsen legges nok inn senere i august og utover i september avhengig av hvor fisken dukker opp. NJFF sender i disse dager ut merkehammere til de teamene som ønsker å låne dem, og har stor tro på at vi i år skal får merket mange individer i forskningens tjeneste. 

Asgeir Alvestad er med i et av teamene som har fått tillatelse til å merke fisken, og han har skrevet litt om dette på bloggen sin.​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.