Stekt horngjel med sprø salat
Anine Gutubakken Byles
Publisert 22.06.2020 15:12
Oppdatert 25.07.2020 12:30
Stekt horngjel med sprø salat
Foto: Anine Gutubakken Byles
Horngjel er en litt lang og snodig fisk som mange hiver ut igjen om man får den på kroken. Men dette er en god matfisk som passer til det meste. Til turmaten anbefales stekt horngjel med sprø salat på rundstykke.

​​​​​​​​​​​​Horngjel er ikke så vanlig å spise i Norge, men i Danmark er det en populær matfisk. Den lange fisken med nebb har grønne bein og krever litt innsats når man skal filetere den. Den kan serveres med det meste og minner noe om makrell. Konsistensen er god og smaken er mild og rund. Vi har valgt en dansk vri i smørbrød med salat og dressing, og det er en rett du lett kan forberede hjemme, slik at den er unnagjort en fei når du er ute på tur.  ​

Utstyr som anbefales: 

  • To store plastbokser 
  • Primus med stekepanne 
  • Gass 
  • Stekespade 

Ingredienser:  
4 porsjoner 

700 gr horngjelfilet 
1 ts salt 
1 ts pepper 
1 dl hvetemel 
2 egg 
2 dl strøkavring 
2 ss smør 

Sprø salat: 

0.5 stk fennikel  
100 gr reddiker  
0.5 stk agurk  
stk eple 

Dressing: 

3 dl rømme 
2 ss sitronsaft 
1 tørket chiliflak 
1 ts salt 
1 ts pepper 
65 gr ruccula 
stk grove rundstykker 

Forberedelser hjemme: ​

  1. Rens, fileter og fjern bein av horngjelen, og del den i mellomstore stykker.
  2. Bland sammen salt, pepper og hvetemel på en tallerken, visp sammen eggene og ha dem i en bolle og ha strøkavring på en tallerken. 
  3. Dyppe horngjelstykken først i mel, så i egg og til slutt i strøkavring. 
  4. Legge de panerte stykkene i en plastboks. 
  5. Del fennikel, reddiker, agurk og eple i skiver.
  6. Bland sammen rømme, sitronsaft, tørket chiliflak, salt og pepper i en bolle, og tilsett grønnsakene. Ha det over i en plastboks. 
  7. Ta med ruccola og grove rundstykker i en pose, og ha smør i en liten plastboks. 
Tips: Poser du tar med på tur kan du bruke til å samle søppel i. 

På primusen:

  1. ​Fyr opp primusen på medium varme og ha 1.5 ss smør i stekepannen. Stek horngjelstykkene i 2-3 minutter på hver side. 
  2. Ta frem rundstykkene og del dem i to. Ha på den sprø salaten, ruccula og stekt horngjel til slutt. ​

Til alle oppskrifter​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.