Stekt lyr
Anine Gutubakken Byles
Publisert 09.06.2021 12:40
Oppdatert 09.06.2021 12:42
Stekt lyr
Foto: Anine Gutubakken Byles
Lyr er en velsmakende fisk som kan både stekes, friteres, bakes og lages farse av. Stekt lyr med kremet gulrotstappe, stekte poteter og baconsmør smaker helt nydelig.

Lyr er i torskefamilien og er lett gjenkjennelig med sitt underbitt. Lyren elsker småfisk som tobis og sild, men spiser både reker og krabber når det er nødvendig. Lyren er stort sett tilgjengelig hele året. 

I tillegg til å steke lyr, egner den seg godt som farse. Den blir også ekstra god marinert på grillen. Et godt tips til sommerens middag kanskje? 

Oppskrift Stekt lyr 

Ingredienser 
4 personer: 

Gulrotpuré: 
4 stk store gulrøtter 
2 ss smør 
0.5 dl fløte 

Baconsmør: 
100 gr baconbiter 
100 gr smør 
1 ss sitronsaft 
2 vårløk 

Stekte poteter: 
600 gr små poteter 
0.5 ts salt 
0.5 ts pepper 
1 ss smør 

Stekt lyr: 
1 ts salt 
1 ts pepper 
800 gr lyrfilet 
​2 ss smør (til steking) 

Slik gjør du: 

Gulrotpuré: 

Skrell og del gulrøttene i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann. Ha dem over i en bolle med smør og mos det godt sammen. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper. 

Stekte poteter: 

Skrell potetene og kok dem møre. La de renne av på et kjøkkenpapir. Ha på salt og pepper. Varm opp en stekepanne med smør på middels varme, og fres potetene til de er gylne. 

Baconsmør: 

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør og fres baconet til det er crispy. Ha i sitronsaft og finhakket vårløk mot slutten.  

Stekt lyr: 

Krydre lyrfiletene med salt og pepper. Varm opp en stekepanne på middels varme med smør, og fres lyrfiletene i cirka 5 minutter med skinnsiden ned. Snu dem over og stek dem i et par minutter på den andre siden.  

Til alle oppskrifter​

Del dine middager med #njffmat på Instagram. ​​​​​​​​​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.