Stekt makrell til middag
Publisert 03.07.2018 12:57
Oppdatert 03.07.2018 13:09
Stekt makrell til middag
Foto: Matprat.no
Fisk din egen middag i sommer! Makrellen svømmer ofte i store stimer, så sjansen er stor for at du kan servere selvfisket middag til familien!

​​​På Sørlandet er makrellen en yndet gjest på sommerhalvåret. Den er trofast og ikke minst lettlurt.  Det å fiske makrell er utrolig morsomt, kanskje spesielt for dem som ikke får så veldig mye fisk på kroken resten av året. Den ekte sørlending serverer makrellen helstekt med agurksalat, rømme og kokte nypoteter. ​

Ingredienser til 4 porsjoner​

  • 4 stk makrell
    4 ss hvetemel
    1 ss salt
    1 ts pepper
    4 ss smør

    A
    gurksalat:
    1 stk agurk
    2 ss vann​
    1⁄2 ts salt
    1 ss sukker
    2 ss eddik, 7 %
    1⁄4 ts malt hvit pepper
    8 ss seterrømme
    4 båt sitron​

Slik gjør du

  1. ​Lag agurksalaten minst en halvtime før du skal spise. Da blir den aller best. Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper. Skjær agurken med ostehøvel og legg skivene i laken.
  2. Lag noen snitt på hver side av ryggbeinet på fisken. Bland mel, salt og pepper. Vend makrellen i blandingen.
  3. ​​Stek fisken i panne med smør, ca. 4 minutter på hver side, avhengig av størrelse. Fisken er ferdig når beina slipper lett.

Server med kokte poteter.​

Kilde: Matprat.no​

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.