Stekte nudler med ørret
Anine Gutubakken Byles
Publisert 03.08.2020 10:28
Oppdatert 06.08.2020 10:27
Stekte nudler med ørret
Foto: Anine Gutubakken Byles
Med noen enkle forberedelser hjemme kan du enkelt lage et herlig ørretmåltid med en asiatisk vri på primusen. Stekte nudler med ørret blir garantert turens vinner.

​​​​​Mange sverger til pølser eller mat på pose som kun tilsettes kokt vann når de er på tur, men du kan fint unne deg et lite festmåltid rett fra primusen. Med enkle forberedelser hjemme som du pakker med deg i matbokser, så lager du turmaten i en fei. På den måten kan du kose deg med fisking og andre aktiviteter. Jo mindre du behøver å ta med deg ved å blande ferdig for eksempel sausen eller krydderblandingen, jo mer tid får du til å nyte naturen. 

Her finner du gode tips til hvordan du sløyer fisk​

Fisk tre ganger i uken 

Det er anbefalt å spise fisk tre ganger i uken. Fet fisk som laks, ørret, makrell og kveite inneholder 7-25 % av det verdifulle fiskefettet, og gir deg også godt med vitamin DFet fisk er dessuten fast i kjøttet og går ikke så lett i stykker under tilberedning, og egner seg derfor til woking, steking og grilling.   

Utstyr som anbefales: 

  • Tre mellomstore plastbokser 
  • Primus med kjele 
  • Gass 
  • Stekespade/sleiv 

Oppskrift 

Ingredienser: 
4 porsjoner 

1 chili 
1 løk 
1 rød paprika 
150 gr sukkererter 
6 ss søt soyasaus 
1.5 dl t teryiakisaus 
3 ss sesamolje 
2 ss sesamfrø 
1 fedd knust hvitløk 
2 ts pepper 
1 ts salt 
1 ss olje 
200 gr eggnudler 
700 gr ørret 

Foreberedelser hjemme: 

  1. Del chili i tynne skiver, løk og rød paprika i tynne skiver og sukkererter i to. Ha det over i en boks. 

  2. Bland sammen søt soyasaus, teryakisaus, sesamolje, sesamfrø, knust hvitløk, salt og pepper, og ha det over i en boks. 

På primusen: 

  1. Kok opp nudlene etter anvisning på pakken og sett det til side mens du forbereder resten. 

  2. Rens, fileter, fjern bein og skinn av ørreten og del den i middels store biter på cirka 2x2 cm.

  3. Ha olje i kjelen på primusen og fres først grønnsaksblandingen på middels høy varme i et par minutter. Tilsett ørretbitene og senk varmen.  

  4. Sil vannet av nudlene og hdem over i kjelen sammen med sauseblandingen. Vend alt forsiktig sammen slik at saus, grønnsaker, nudler og ørret er godt blandet. Server med en gang. ​


gmn-3.jpg


gmn-4.jpg


Til alle oppskrifter​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.