Sterk innsats i prestisjetung fluefiskekonkurranse
Elisabeth Munthe-Kaas
Publisert 04.12.2018 08:35
Oppdatert 04.12.2018 14:02
Sterk innsats i prestisjetung fluefiskekonkurranse
Siste økt i elva, Cathrine og Ingvild i aksjon. Foto: John Tyzack.
Vi gratulerer Pia Clarholm, Cathrine Markussen og Ingvild Aurdal med en fantastisk 5. plass i årets Hanak European Grayling Festival i Llangollen i Wales.

​​​​​​Pia, Cathrine og Ingvild er en del av damelandslaget i fluefiske. I helgen deltok de i årets Hanak European Grayling Festival i Llangollen i Wales. Hele 39 lag var invitert, og dette norske laget var det eneste som bestod kun av damer. 


Fra venstre: Cathrine Markussen, Pia Clarholm og Ingvild Aurdal​​

Nervene i høygir

Det er tre fiskere på hvert lag, to fisker samtidig, mens tredjemann kontrollerer et annet lag. Deretter bytter man på, slik at alle på laget fisker to økter og kontrollerer en økt.

Fredag var det prøvefiske i elva River Dee. Ingvild og Pia fisket for første gang i elva, mens Cathrine har vært der to ganger tidligere. Resultatet av prøvefisket var heller dårlig og nervene var i høygir. Spenningen var stor da det var veldig mange dyktige nasjonale og internasjonale fiskere der, som hadde fisket i denne elva mange ganger tidligere. 

- Etter kapteinsmøte fredag kveld, la vi en strategi, som gikk ut på å ha rette fiskere på rett plass, forteller Ingvild Aurdal. Hun er TAM-koordinator i NJFF Hordaland. Dette skulle vise seg å bli en suksess. Lørdag morgen begynte Pia og Cathrine i elva, mens Ingvild skulle kontrollere laget på nabosonen. Damene klarte å få opp 7 fisk i økten som varte 2 timer og 45 minutter. Ettermiddagsøkten var det Ingvild og Pia som skulle fiske, mens Cathrine kontrollerte naboene. Da klarte de å få opp 11 fisk i samme tidsrom. Med disse resultatene var damene overlykkelige over å ligge på en 11. plass etter første dag i konkurransen.

Dag to var det Cathrine og Ingvild som skulle i elva, og Pia skulle kontrollere nabosonen. Målet var å beholde 11. plassen, kanskje til og med klatre til 10. plass. - Vi visste vi måtte jobbe for harde livet ute i hardstrømmen for å klare dette. Vi visste også at de som var før oss hadde fått ni fisk i denne sonen. Siste dag var økta på 3,5 time, så det var noen tøffe timer. Etter knallhard jobbing og fulltreff på fluene og taktikken, endte vi opp med 18 fisk i siste økta. Vi håpet at dette skulle være nok til å beholde plasseringen fra dagen før, sier Ingvild. 

5. plass og beste kvinne

Under premieutdelingen var sjokket stort da de fikk vite at de hadde klart 5. plass. Ingen hadde sett det komme! Ingvild ble i tillegg beste kvinne med totalt 18 fisk. Damene er strålende fornøyde og vi gratulerer dem med en fantastisk innsats og hard jobbing som ga et flott resultat. 


Beste kvinnelige fisker i konkurransen: Ingvild Aurdal med en fin harr.

Samarbeid og vennskap

- Det som gjør konkurransefiske så gøy er man må samarbeide, dele informasjon, vise alle fluene til hverandre, komme med tips og tankeutveksling og faktisk gjøre hverandre gode. Dette er den beste måten å utvikle seg på innen fluefiske. Vanligvis konkurrerer vi mot hverandre i Norge, men i internasjonale konkurranser er vi helt nødt til å samarbeide. Når alle vet «hemmelighetene» til hverandre, må man hele tiden tenke nytt, annerledes og jobbe videre opp mot konkurransene hjemme i Norge, forteller Ingvild. I tillegg er konkurransefiske vennskap, lagmoral, deling av fantastiske opplevelser og et helt spesielt miljø med en felles interesse. Dette knytter oss spesielt godt sammen og er blitt veldig viktig for oss.


- Vi ønsker selvsagt å få med oss flere damer. Så om noen er nysgjerrige på dette med fluefiske og konkurranse, er det bare å ta kontakt med oss, avslutter Ingvild Aurdal.​​

- Annonse -
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.