Storviltprøven - hva skjer?
Espen Farstad/Vidar Nilsen
Publisert 26.03.2021 12:29
Oppdatert 29.03.2021 08:37
Storviltprøven - hva skjer?
NJFF er i dialog med Miljødirektoratet for å finne gode løsninger for årets skyteprøve. Inntil videre planlegges det for at skyteprøven gjennomføres som normalt.

​​​Etter «unntaksåret» 2020, hvor de fleste jegere ble fritatt for kravet om skyteprøve, har Miljødirektoratet tidligere i år gått ut med beskjed om at skyteprøven for storviltjegere gjennomføres som normalt for kommende jaktår. Direktoratet har imidlertid tatt et lite forbehold, og uttalt at dersom «smittesituasjonen og eventuelle restriksjoner knyttet til denne tilsier at det ikke vil være mulig å gjennomføre skyteprøven i 2021, vil Miljødirektoratet gjøre en ny vurdering av kravet rundt påske».

- NJFF er i dialog med Miljødirektoratet for å finne gode løsninger for årets skyteprøve, sier Vidar Nilsen, jakskytekonsulent i NJFF. Det er inntil videre spesielt strenge tiltak i mange kommuner fram til over påske. Nye vurderinger knyttet til gjennomføring av skyteprøven vil bli gjort etter at regjeringen har gitt signaler om hvilket restriksjonsnivå som skal være gjeldende etter 12.april – og hvilke restriksjoner vi kan forvente blir gjeldende ut over våren og sommeren. Skyteprøven for storviltjegere gjennomføres som normalt - Miljødirektoratet (miljodirektoratet.no)

- Inntil videre er vi optimistiske, og oppfordrer alle jegere og foreninger til å planlegge for at det skal avlegges storviltprøve denne sesongen. Dersom det skulle ende med alternative ordninger som følge av restriksjoner også i år, vil det uansett være behov for å utnytte skytebanekapasiteten så langt det er mulig for at jegerne skal få forberedt seg til jakta. 


Vitnemål for skyteprøven på mobilen
Løsningen for digital registering av obligatoriske treningsskudd og skyteprøve, som ble lansert i fjor, er under kontinuerlig utvikling. Erfaringene med app-løsningen er så langt god, og NJFF oppfordrer alle jegere og skyteprøvearrangører å ta løsningen i bruk.
NJFF Nyheter Jegere-far-vitnemal-for-skyteproven-pa-mobilen.aspx

Nytt fra i år, er at det opprettes en kobling mellom jegerregisteret og NJFFs skytterdatabase www.jaktskyting.no . Skyttere som er registrert med medlemsnummer på jaktskyting.no, kan ved å registrere medlemsnummeret i NJFF på «min jegerside» i jegerregisteret, få skudd avlagt på terminfestede stevner i jaktfelt og elgskyting, automatisk registrert på «min jegerside» og i appen «min jegerdokumentasjon».

Kontroll av skyteprøver i app
Foreninger som avholder skyteprøver må registrere sine kontrollører i NJFFs medlemssystem, og det er utviklet en egen app som brukes av kontrollørene. Mer informasjon om dette her: NJFF Nyheter Kontroll-av-skyteprove-skjer-i-ny-app.aspx

​​​​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.