Positive signaler fra EU om svensk ulveforvaltning
Publisert 09.05.2019 14:08
Oppdatert 09.05.2019 17:23
Positive signaler fra EU om svensk ulveforvaltning
-Dette er en viktig delseier for svensk og finsk ulveforvaltning som også har betydning for Norge, mener Knut Arne Gjems. Foto Håvard S. Andersen.
De reglene som Sverige og Finland bruker i forvaltningen av store rovdyr er i samsvar med EU-loven.

​​​​En av EU-domstolens generaladvokater bekrefter i en uttalelse på domstolens nettside at prinsippene for svensk lisensjakt på ulv er i samsvar med EU-loven. ​

-Dette er en viktig delseier for å få en aktiv ulveforvaltning​ i Norden. Det er et lys i tunnelen for svensk ulveforvaltning med aksept fra EU domstolen, noe som også vil ha betydning for Norge. Den tetteste bestanden av ulv i Sverige ligger mot den norske riksgrensa. EUs generaladvokats innstilling blir i de fleste tilfeller fulgt av domstolen, så denne uttalelsen er et positivt signal sier Knut Arne Gjems, forbundsleder i NJFF og president i Nordisk Jegersamvirke. ​

- Svenske jegerforbundet ser positivt på generaladvokatens tydeliggjørelse om at medlemslandene, inkludert Sverige, kan ta hensyn til økonomiske, sosiale og kulturelle behov, samt regionale og lokale særforhold i forvaltningen av de store rovdyrene - som vi alltid har hevdet, sier Bo Sköld, generalsekretær i Svenske Jegerforbundet. 

Klart signal fra EU

- Selv om dommen i EU-domstolen ennå ikke er avgitt, er retningen ganske åpenbar og det er all grunn til å akseptere dette klare signalet fra EU. Forvaltningsmodellen vi har i Sverige følger alle tenkelige regler og retningslinjer. Det er på tide å styre ulven mer aktivt, sier Bo Sköld.

Den endelige avgjørelsen i saken fra EU-domstolen forventes senere i år.- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.