Isfiskekonkurransene er i gang
Steinar Paulsen
Publisert 23.10.2017 15:20
Oppdatert 28.11.2018 14:25
Isfiskekonkurransene er i gang
Trysil Sportsfiskeklubb borer i gang sesongens første isfiskekonkurranse på Tørbergsjøen søndag 02. desember. Deretter går det slag i slag med konkurranser hver helg.

​​​Første runde i Norgescupen går søndag 16.desember på Skumsjøen, som vanlig i regi av Gjøvik og Toten Sportsfiskeklubb. 

Terminlistene er trykket i Jakt & Fiske nr.12 og finnes sammen med nytt regelverk konkurransesidene i NJFF-portalen. 

Der finner du også oversikt over datoer for NM og alle NC-stevner. 

I det nye regelverket er det kun to vesentlige endringer. Det ene er en ny klasse for eldre veteran (D/H) fra og med det året man fyller 70. (Dette gjelder også NC-stevner, men NB! for uttak til landslaget slås begge veteranklassene sammen. Slik vil det være inntil eventuelle endringer i regvelverket for Nordisk isfiske.)

Bruk av elektrisk drill på isbor ble innført som en prøveordning i 2018 og er nå formelt tatt inn i det ordinære regelverket. Drill kan brukes av deltakere det året man fyller 70, og av personer som har fått dispensasjon. Detaljene finner du i regelverket.​

Ikke bare abbor på NM.

NM isfiske 2019 går denne gangen på Lomnessjøen i Rendalen. Evenstad JFF, Trysil SPFK og Ytre Rendalen JFF har gått sammen og vil lage et flott arrangment. 

Som oftest er det bare abbor som er tellende fisk, også på NM, men på Lomnessjøen teller all fisk med unntakt av ørret og gjedde. I sjøen finner man både abbor, mort, sik, harr, lake, steinsmett og muligens krøkle. Dette åpner for flere metoder og strategier fra fiskerenes side så dette blir spennende. 
Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Jakthundboka
NJFF livsforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.