Tilbyr introfiske over hele landet
Henning Ottarsrud
Publisert 06.02.2018 14:43
Oppdatert 13.02.2018 11:19
Tilbyr introfiske over hele landet
Som en del av NJFFs sportsfiskesatsing tilbys 200 introfisketurer, sommeren og høsten 2018. Foto: Steinar Paulsen.
I år introduserer NJFF introfiske, etter modell av introjaktene. NJFF gir økonomisk støtte til de foreningene og fylkeslag som vil arrangere introfiske i 2018. Søknadsfristen er 15. mars.

​​​I fjor introduserte NJFF begrepet introjakt. Det resulterte i 222 introjakter for 2000 nye jegere. I 2018 kommer satsingen innenfor sportsfiske, og målet er 200 introfisketurer hvor deltagerne får kunnskap, spenning og uforglemmelige fiskeopplevelser.

Introjaktprosjektet ble en formidabel suksess. Flere av introjaktkursene var fulltegnet noen måneder i forveien og mange deltakere reiste langt for å kunne være med. Prosjektet fikk svært mye oppmerksomhet i media, og lovord fra deltakerne.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Slik søker du​​​

Introfiskearrangementene foregår i ​​perioden 1. mai – 31. oktober. Foreningene og fylkeslagene kan nå søke støtte til sine introfiskearrangementer. Hvert arrangement mottar 5000 kroner. Det settes et tak på 200 arrangementer. Blir det søknad om flere enn 200 arrangementer, blir det foretatt trekning. Fjorårets prosjekt «Foreldrefiskekurs» inngår som en del av årets introfiske.

Siste frist for å søke er 15. mars, og arrangørene oppfordres til å søke på flere arrangementer. 

Søk her​

Les også dette før du søker

Vil øke ​​kunnskap

Nå vil NJFF tilby det samme innenfor sportsfiske.

- Vi ønsker å invitere alle som har lyst til å lære mer om fiske eller oppleve noe nytt, med ut på tur. Vår erfaring er at svært mange ønsker å fiske mer, men har ikke nok kunnskap eller erfaring. Av den grunn velger de andre aktiviteter og befolkningens kunnskap om sportsfiske går sakte men sikkert i glemmeboken. Denne problemstillingen ønsker NJFF å ta tak i, sier sportsfiskekonsulent i NJFF, Steinar Paulsen.​

200 introfisketurer​​​

NJFF ønsker i sommerhalvåret 2018 å gjennomføre rundt 200 introfisketurer over hele landet. Det er foreninger og fylkeslag som arrangerer og disse oppfordres nå til å søke pengestøtte fra sentralleddet.

- Vi retter oss både mot nye fiskere og fiskere som har lyst til å lære nye metoder eller bli med på nye og annerledes fiskeopplevelser. Hensikten er at de skal få erfaring, slik at de kan dra på tilsvarende fisketurer på egenhånd. Vi ønsker å tilby makrellfisketurer, fisketurer i lakseelva, artsfiske, fluefiske etter gjedde, kveitefiske, dorgeturer og mye mer. Her må foreningene og fylkeslagene være kreative, og finne frem til fisketurer som alle drømmer om. Det er også en fordel om fangstsannsynligheten er stor – det gir mestringsfølelse, sier han. Det er hyggelig med langbambusfiske etter tusenbrødre, men Paulsen håper vi også kan tilby fisketurer som er litt spenstige.

For a​lle

Alle kan delta på introfisketurene. Du kan gjerne ha fisket før, men introfisketurene er for deltagere som er nye i forhold til aktuell fiskeform. Alle deltakere vil bli møtt av erfarne instruktører som gir veiledning.

- Er du ihuga laksefisker, vil du eksempelvis ha lite utbytte av introfiske etter laks, men kanskje du kunne tenke deg å bli med på havfiske? Dette altså turer for nybegynnerne innenfor aktuell fiskeform, sier Paulsen. ​


 

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.