Tips til drift av lokalforeningen i disse tider
Bjørn Erik Lauritzen
Publisert 20.03.2020 07:46
Oppdatert 20.03.2020 07:47
Tips til drift av lokalforeningen i disse tider
Leder av Kroken JFF, Lennart Skoglund. foto: Bjørn Erik Lauritzen
Mange lokalforeninger har noen utfordringer i disse tider. Aktiviteter, arrangementer, styremøter osv blir satt på vent. Kroken JFF har sendt oss noen tanker og tips til hvordan de løser dette.

​​​Lennart Skoglund, leder av Kroken JFF og nestleder og organisasjonsinstruktør i fylkeslaget, er litt rastløs om dagen og benytter derfor tiden til å vurdere og tenke ut mulighetene som finnes til fortsatt drift i lokalforeningen selv om vi er omfattet av mange restriksjoner knyttet til gjennomføring av aktiviteter, møter osv med mange mennesker til stede.

Lennart er opptatt av at det kommer lysere dager hvor aktiviteten kan gjenopptas og da må man være forberedt. I korthet oppsummerer han aktiviteten i foreningen slik:

Styremøter må til for å drifte foreningen. Han har derfor innført styremøter via e-post hvor hele styret oppfordres til å komme med innspill og meninger til sakene og så oppsummerer han skjematisk. I tillegg har styret en egen gruppe på facebook hvor de kommuniserer.  

Organisatoriske saker ligger hans hjerte nær så her har han oppfordret styremedlemmene til å gjøre seg godt kjent med foreningens nettside og komme med forslag til forbedringer. I tillegg bruker de andre foreningers nettsider også til å hente innspill til hvordan ting kan løses. 

Generell drift og dugnad er redusert, men de har fortsatt prosjekter gående. De løser bare ting litt annerledes. Dugnader drives ikke samlet men enkeltvis. Vi snakker naturligvis om dugnadsarbeid hvor det ikke er noen stor risiko for skader osv. Eksempler kan være rydding på skytebanen, rydding av turstier, småsnekring på foreningshytter osv. Framdriften legges ut på facebooksida slik at nestemann på dugnadslista vet hva han skal drive videre. ​ Som Lennart sier " målet er at foreningen skal stå godt rustet når denne unntakstilstanden er over" 


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.