Tre tips for fjellfiske
Publisert 21.08.2019 10:44
Oppdatert 02.06.2020 13:25
Tre tips for fjellfiske
Alle foto: Sarah Synnevåg/Sigve Urne
Sigve og Sarah setter fisketurer på Hardangervidda veldig høyt. Her får du tre av deres beste tips om du skulle tenke deg å prøve det samme.

​​​​​​​​​​Hardangervidda er kjent for sin fantastiske natur, med uendelig av turmuligheter og fiskevann. Foruten å være villreinen og rypenes rike, lurer storfisken i ett og annet bortgjemt vann her. Og det er denne vi er ute etter.  ​

1. Lær av erfarne fjellfolk

Fjellvettregel nummer 5, sier noe om å lytte til erfarne fjellfolk. Erfarne fjellfolk innehar ikke bare nyttig informasjon om turer og stier. Ofte har de også ett lite gullvann eller to i minne, og spør man pent kan man være så heldig å få ett kryss på kartet. Ta derfor alltid med et smil og godt humør.

DSC06766.jpg

2. Ta med nok mat

På tross av ett hav av gode fiskevann, kan fisket være lunefult. Pass derfor på å pakke med ekstra mat. Mang en fisker har gått sulten i dagevis, da havregrynet er blitt igjen hjemme, i håp om å mette magen på fisk. Pakk likevel ikke for tungt. Og planlegg matrasjoner og rute godt før du drar. Ofte planlegger vi 2-3 dager mer enn turen tar. Dette gjør vi for å kunne tilbringe litt ekstra tid ved de stedene hvor fisket viser seg fra sin beste side. 

DSC07651.jpg

​3. Ikke gå forbi små vann

At flere store vann, huser stor fisk er ikke noe hemmelighet. Men gå ikke forbi småvannene av den grunn! Små vann, kan huse mye storfisk som er mye lettere å finne! Vann med få gytemuligheter, eller vann som er kultivert kan være å foretrekke dersom det er få, men stor fisk man er ute etter.

DSC07768-2.jpg

Sist, men ikke minst; Ta ikke over evne. Ta kun ut fisken du spiser. 

God tur! 

Hilsen @Sigveurne & @Sarahkristinesy - Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.