Tips for fjellfiske
Publisert 21.08.2019 10:44
Oppdatert 22.08.2019 15:12
Tips for fjellfiske
Alle foto: Sarah Synnevåg/Sigve Urne
Sigve og Sarah var på Hardangervidda forrige helg, og ga oss et innblikk i turen sin via instagramkontoen vår @jegerogfisk. Her får du noen av deres beste tips.

​​​​​​Hardangervidda er kjent for sin fantastiske natur, med uendelig av turmuligheter og fiskevann. Foruten å være villreinen og rypens rike, lurer storfisken i ett og annet bortgjemt vann her. Og det er denne vi er ute etter. ​

DSC07768-2.jpg

Fjellvettregel nummer 5, sier noe om å lytte til erfarne fjellfolk. Erfarne fjellfolk innehar ikke bare nyttig informasjon om turer og stier. Ofte har de også ett lite gullvann eller to i minne, og spør man pent kan man være så heldig å få ett kryss på kartet. Ta derfor alltid med et smil og godt humør.

DSC06766.jpg

På tross av ett hav av gode fiskevann, kan fisket være lunefult. Pass derfor på å pakke med ekstra mat. Mang en fisker har gått sulten i dagevis, da havregrynet er blitt igjen hjemme, i håp om å mette magen på fisk. Pakk likevel ikke for tungt. Og planlegg matrasjoner og rute godt før du drar. Ofte planlegger vi 2-3 dager mer enn turen tar. Dette gjør vi for å kunne tilbringe litt ekstra tid ved de stedene hvor fisket viser seg fra sin beste side. 

DSC07651.jpg
​At flere store vann, huser stor fisk er ikke noe hemmelighet. Men gå ikke forbi småvannene av den grunn! Små vann, kan huse mye storfisk som er mye lettere å finne! Vann med få gytemuligheter, eller vann som er kultivert kan være å foretrekke dersom det er få, men stor fisk man er ute etter.

Sist, men ikke minst; Ta ikke over evne. Ta kun ut fisken du spiser. 

God tur! 

Hilsen @Sigveurne & @Sarahkristinesy - Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.